Äntligen är julen här... eller kom den lite för snabbt i år igen? Lugn, här hittar du 5 recept som inte är särskilt tidskrävande men som du kommer långt med i julstöket.

Artikel i samarbete med Wasa Text: Lisa Heino

5 goda på julbordet

 • Godaste salladen till köttbullar

  Små, runda och perfekt stekta - köttbullarna vill vi inte vara utan i jul. Extra goda blir de tillsammans med en krämig sallad gjord på rotselleri, äpple och majonnäs. Mums!

  › Köttbullar på knäcke med rotsellerisallad

 • Ingen jul utan skinka!

  I år ser vi fram emot att knapra julknäcke med griljerad skinka både till frukost, lunch och middag. Köp en färdigkokt skinka, på med griljering och skjut in i ugnen. Svårare än så är det inte.

  › Enkelt recept på griljerad skinka med ströbröd, senap och äggulor

 • Fresta med en Jansson!

  Janssons frestelse är ett tillbehör som många verkligen ÄLSKAR på julen. Gott och krämigt till sallad, lax och revbensspjäll. Två bra tips är att använda äkta ansjovisfilé och inte skölja potatisen efter att du strimlat den.

  › Enkel Janssons frestelse

 • Laxröra med äpple och fänkål

  En superenkel och god röra med äpple, fänkål och varmrökt lax blir ett spännande inslag på julbordet. Snabblagat och gott att äta på surdegsknäcke.

  › Laxröra med äpple och fänkål

 • Mandarinröra med rödbetor

  Ett matigt alternativ till ris à la malta där mandarin blandas med cottage cheese och serveras tillsammans med kokta rödbetor, rostad mandel och gourmetknäcke gjort på surdeg. Riktigt goda små munsbitar till jul!

  › Mandarinröra med rödbetor