Grönkålspaj med valnötter
Grönkålspaj med valnötter är perfekt på julbordet och bjuder på en härlig smakblandning. Gör en pajdeg och fyll med grönkål, rödlök, cheddarost, valnötter och äggstanning. Grädda pajen i ugn och sen är det bara att njuta av smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 portioner
Pajskal
75 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl mager kvarg
Fyllning
250 g färsk grönkål
3 rödlökar
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven cheddarost
1 dl grovhackade valnötter
Äggstanning
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går det att byta ut osten till mjölkfri variant på ett bra sätt? Någon som har tips på vilken i så fall?
Lovisa
2024-11-29Hej Lovisa! Då får du nog välja en vegansk "ost". Finns lite olika varianter i kyldisken, bla cheddar och mozzarella. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-06En favorit på bordet, året runt! Använder fryst grönkål som jag preppar kort i tryckkokaren med ånga och sedan bara vänder den lätt i det stekta o nästan karamelliserade rödlöken. Tar Creme Fraiche om jag inte har grädde ibland och den är godimligt god, varje gång! Tack!
Kanita
2024-04-11Mycket gott och lättlagat! Lade till kuber av kokt pumpa och rostade mandlar. Turkisk yoghurt i stället för grädde. Kan varieras oändligt 😋😛
Elizabet
2024-01-15