Grönkålspaj med valnötter

Grönkålspaj med valnötter är perfekt på julbordet och bjuder på en härlig smakblandning. Gör en pajdeg och fyll med grönkål, rödlök, cheddarost, valnötter och äggstanning. Grädda pajen i ugn och sen är det bara att njuta av smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Ingredienser
10 portioner
Pajskal
75 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl mager kvarg
Fyllning
250 g färsk grönkål
3 rödlökar
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven cheddarost
1 dl grovhackade valnötter
Äggstanning
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använder gärna créme fraîches istället för kvarg i pajdegen (mindre förstås). Hade inte så mycket grönkål. Fyllde ut med broccoli vilket blev ruskigt bra.. Stekte bacon, lök och vitlök. Därefter i med ångad grönkål och broccoli. Salt och chili i den röran. Så gott.
Susanne
2025-01-20Kan man frysa in den, hur blir den när man tina upp den?
Carina
2024-12-22Hej Carina! Ja, den går att frysa. Tina den sen i kylskåp och värm upp den i ugnen sen den kan bli lite blötare än när den är nylagad men det är ingen större fara! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-23Kan man frysa in pajen?
Maria
2024-12-20Hej Maria! Ja, det går fint! God jul! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-20