Grönkålspaj med valnötter är perfekt på julbordet och bjuder på en härlig smakblandning. Gör en pajdeg och fyll med grönkål, rödlök, cheddarost, valnötter och äggstanning. Grädda pajen i ugn och sen är det bara att njuta av smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lade till 1 pkt kalkonbacon för 4p varianten, för en ännu matigare paj. Sältan och baconsmaken går bra ihop med övriga ingredienser. Gott!
Jan
2023-01-24Såå God👍👌det gick bra att steka kålen utan att koka den. Vi åt med lite creme fraiche till det var gott. Kommer att göra den igen.
Annika
2023-01-09Sååå god!🤤 Blivit en ny jultradition. Jag steker kålen direkt utan att koka å det funkar kanonbra. Löken steker jag separat först och blandar när all kål är stekt. Rekommenderar för mer smak även att ta en del av mjölet av grövre sort till pajskalet och en skvätt sambal oelek i äggstanningen. Västerbottenost går oxå bra. 😊 Tar gärna lite mer grönkål och lite mindre lök. Håller sig mycket bra i frysen, även om den kan bli lite isig.
Christina
2023-01-03