Grönkålspaj med valnötter

234
47
Grönkålspaj med valnötter

Grönkålspaj med valnötter är perfekt på julbordet och bjuder på en härlig smakblandning. Gör en pajdeg och fyll med grönkål, rödlök, cheddarost, valnötter och äggstanning. Grädda pajen i ugn och sen är det bara att njuta av smakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Grönkålspaj med valnötter

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

75 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl mager kvarg

Fyllning

250 g färsk grönkål
3 rödlökar
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven cheddarost
1 dl grovhackade valnötter

Äggstanning

3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

234

Kommentarer

Sören

2022-05-16

Jag klipper också ner lite torkade tomater i, samt blandar även i lite riven kvibille ost. Sedan tar jag riven cheddar eller någon annan riven ost överst på pajen.

Sabina

2022-04-18

Jag hade i en halv burk paprikapesto samt lite sambal oelek också - mycket uppskattad paj året om!

Sofia

2021-12-23

Hej!

Näringsvärde per portion

Energi 1319 KJ / 315 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 16 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden