Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Gravlaxsås

Gravlaxsås, ungefär som hovmästarsås, är en god sås till gravad lax, men också till rimmad lax. Rör och vispa ihop såsen av dill, senap, socker, olja och rödvinsvinäger. Se till att oljan och senapen har samma temperatur så är det mindre risk att gravlaxsåsen skär sig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning tills såsen blir tjock. Tillsätt vattnet. Använd gärna elvisp.
  2. Blanda ner dillen.

För alla

Gravlaxsåsen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 3dl vilket motsvarar 10 portioner.

Samma temperatur på oljan och senapen minskar risken för att såsen skär sig.

Byt gärna ut senapen mot skånsk senap så blir såsen lite grövre i strukturen.

Prova med farinsocker i stället för vanligt strösocker.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 3 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 dl olja
  • 1 tsk kallt vatten
  • 1 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2037 kJ / 487 kCal