Gravlaxsås, ungefär som hovmästarsås, är en god sås till gravad lax, men också till rimmad lax. Rör och vispa ihop såsen av dill, senap, socker, olja och rödvinsvinäger. Se till att oljan och senapen har samma temperatur så är det mindre risk att gravlaxsåsen skär sig.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Kommentarer
Anette
2022-04-16Var så lycklig när jag lyckades och den blev så god, väldigt krämig. Mätte inte oljan, tror det var mindre än 2dl. Använde grov och vanlig senap då min dijon senap var slut.
Helen
2022-04-15Jag hade fått en tjock ock krämig sås, men när jag hällde i vattnet blev den helt vattnig, av en tesked vatten! Är jättebesviken! Får kasta och göra om, tråkigt! Jag vispade i vattnet, kanske bara ska röra i det?
Anna-eva
2022-04-11Blev toppenbra! Tjock och krämig, smakade som jag ville, använde dill direkt från frysen, som jag blandade i sist.