Karamellig brysselkål

Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
9
Karamellig brysselkål

Denna brysselkål blir ett givet tillbehör till julbordet! Gör stekt brysselkål med smör och koka i en socker- och vinägerblandning som gör den härligt karamelliserad. Smaka av med salt och peppar och servera!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Karamellig brysselkål

Ingredienser

6 portioner
500 g brysselkål
1 1/2 msk rörsocker
1/2 msk vitvinsvinäger
3/4 dl vatten
2 msk smör
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat

Kommentarer

Så jäkla gott!! Lika gott varmt som kallt. Jag tog 2 msk rörsocker för extra sötma.

Carolina

2022-12-28

Kan man använda frystbrysselkål?

Malin

2022-12-13

Man behöver steka i smör många minuter innan man lägger vitvins vinäger.

Nalleli

2022-01-03

Testa liknande recept

Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserad brysselkål
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yunnan revbensspjäll med brysselkål och päron
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga