Karamellig brysselkål
Denna brysselkål blir ett givet tillbehör till julbordet! Gör stekt brysselkål med smör och koka i en socker- och vinägerblandning som gör den härligt karamelliserad. Smaka av med salt och peppar och servera!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
6 portioner
500 g brysselkål
1 1/2 msk rörsocker
1/2 msk vitvinsvinäger
3/4 dl vatten
2 msk smör
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Gott som tillbehör till många av julens rätter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så jäkla gott!! Lika gott varmt som kallt. Jag tog 2 msk rörsocker för extra sötma.
Carolina
2022-12-28Kan man använda frystbrysselkål?
Malin
2022-12-13Man behöver steka i smör många minuter innan man lägger vitvins vinäger.
Nalleli
2022-01-03