Karamellig brysselkål

Betyg 4.3 av 5.79 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Karamellig brysselkål

Denna brysselkål blir ett givet tillbehör till julbordet! Gör stekt brysselkål med smör och koka i en socker- och vinägerblandning som gör den härligt karamelliserad. Smaka av med salt och peppar och servera!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Karamellig brysselkål

Ingredienser

6 portioner
500 g brysselkål
1 1/2 msk rörsocker
1/2 msk vitvinsvinäger
3/4 dl vatten
2 msk smör
salt
svartpeppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.79 personer har röstat

Kommentarer

Så gott! Men stekte i smör betydligt längre.

Birgit

2024-12-30

Så jäkla gott!! Lika gott varmt som kallt. Jag tog 2 msk rörsocker för extra sötma.

Carolina

2022-12-28

Kan man använda frystbrysselkål?

Malin

2022-12-13

Testa liknande recept

Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Karamelliserad brysselkål
Betyg 3.3 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel
Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Yunnan revbensspjäll med brysselkål och päron
Betyg 3.3 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad