Karamellig brysselkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Karamellig brysselkål

Denna brysselkål blir ett givet tillbehör till många av julbordets rätter! Brysselkålen steks i smör och kokas in i en socker-och vinägerblandning som ger den en härligt karamellaktig yta. Smaka av med salt och peppar och servera!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär brysselkål i halvor. Koka i lättsaltat vatten 3–5 minuter. Häll av och låt ånga av.
  2. Vispa ihop socker, vitvinsvinäger och vatten tills sockret lösts upp.
  3. Stek brysselkålen i smör i en stekpanna 1–2 minuter.
  4. Häll på vinägerblandningen. Rör om och låt all vätska koka in. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Gott som tillbehör till många av julens rätter.

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 1/2 msk socker
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 3/4 dl vatten
  • smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan