Karamellig brysselkål

40
5
Karamellig brysselkål

Denna brysselkål blir ett givet tillbehör till julbordet! Gör stekt brysselkål med smör och koka i en socker- och vinägerblandning som gör den härligt karamelliserad. Smaka av med salt och peppar och servera!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Karamellig brysselkål

Ingredienser

6
500 g
brysselkål
1 1/2 msk
rörsocker
1/2 msk
vitvinsvinäger
3/4 dl
vatten
2 msk
smör
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Gott som tillbehör till många av julens rätter.

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Anna

2020-12-20

Jättegott! Blev en mycket fin smak på brysselkålen. Rörsockret gjorde säkert mycket. Till och med min son som inte tycker om brysselkål egentligen gillade detta.

Anna

2020-12-18

Inte förkokas?

Redaktionen ICAse

2020-12-21

Hej Anna! Nej du behöver inte förkoka brysselkålen. Om du gillar dem helt genom stekta (mjuka) så stek dem lite längre innan du tillsätter vätskan. Hälsningar Ulrika

Marielle

2020-12-13

Kan man byta ut rörsocker till farin?

Redaktionen ICAse

2020-12-22

Hej Marielle! Ja det går bra att byta till farinsocker. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept