Klassisk kalvsylta

18
3
Klassisk kalvsylta

Kalvsylta är en klassisk sylta med kött av kalv, smaksatt med kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad, morötter, lök och rödbetsspad. Servera syltan med inlagda rödbetor på till exempel julbordet. Kalvsyltan tar sin tid att göra, så börja minst en dag i förväg.

Klassisk kalvsylta

Ingredienser

15
ca 1 kg kalvrygg eller lägg med ben
2 gula lökar
2 morötter
salt
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
5 gelatinblad
1/2 dl spad från inlagda rödbetor
ev 1 dl grovhackad persilja

Till servering

inlagda rödbetor

För alla

Fri från: gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 15 bufféportioner.

Tips

Smält färdig sylta, koka upp den. Smaksätt med t.ex. örter, nötter, finskurna grönsaker eller vad man känner för. Häll tillbaka i en form och kyl den snabbt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Tommy

2022-08-30

Går hemgjord sylta att frysa in ??

Thord

2021-10-21

tror du har för mycket vatten och kokat för kort tid

Lars-erik

2015-08-18

Tyvärr fick jag den inte att " stelna". Vad jag gjorde för fel vet jag ej, gjorde som det stod i receptet. Men jag ger mig inte,skall försöka igen.

Näringsvärde per portion

Energi 485 KJ / 116 kCal
Fett 20 g
Kolhydrater 77 g
Protein 156 g
Läs mer om näringsvärden