Klassisk kalvsylta
Kalvsylta är en klassisk sylta med kött av kalv, smaksatt med kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad, morötter, lök och rödbetsspad. Servera syltan med inlagda rödbetor på till exempel julbordet. Kalvsyltan tar sin tid att göra, så börja minst en dag i förväg.
Ingredienser
15 portioner
ca 1 kg kalvrygg eller lägg med ben
2 gula lökar
2 morötter
salt
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn
5 gelatinblad
1/2 dl spad från inlagda rödbetor
ev 1 dl grovhackad persilja
Till servering
inlagda rödbetor
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 15 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi485 KJ / 116 kCal
Fett2 g
Kolhydrater7.7 g
Protein15.6 g
Kommentarer
Går hemgjord sylta att frysa in ??
Tommy
2022-08-30tror du har för mycket vatten och kokat för kort tid
Thord
2021-10-21Tyvärr fick jag den inte att " stelna". Vad jag gjorde för fel vet jag ej, gjorde som det stod i receptet. Men jag ger mig inte,skall försöka igen.
Lars-erik
2015-08-18