Varmröka lax

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Varmröka lax

Våga pröva att varmröka laxen själv. Det är lite pyssligt och det tar lite tid, men det blir väldigt, väldigt gott. Då laxen ska rimmas innan är det bra att börja i tid och allra godast blir den dessutom om den får mogna i kylen efter rökningen.

Varmröka lax

Ingredienser

10 portioner
ca 1200 g lax i bit med skinn
3 msk salt
3 msk farinsocker
4 dl rökflis
35 briketter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1118 KJ / 268 kCal
Fett17 g
Salt5 g
Kolhydrater5 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Chili- och limepiffad varmrökt lax
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökt, grillad fläsksida med srirachasirap
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Rökt laxrulle med pepparrotsost
Betyg 3.7 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotsglass med kanel
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga