Varmröka lax

Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Varmröka lax

Våga pröva att varmröka laxen själv. Det är lite pyssligt och det tar lite tid, men det blir väldigt, väldigt gott. Då laxen ska rimmas innan är det bra att börja i tid och allra godast blir den dessutom om den får mogna i kylen efter rökningen.

Varmröka lax

Ingredienser

10 portioner
ca 1200 g lax i bit med skinn
3 msk salt
3 msk farinsocker
4 dl rökflis
35 briketter

Gör så här

10:00:00
02:00:00
00:10:00
00:10:00
00:10:00
08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1118 KJ / 268 kCal
Fett17 g
Salt5 g
Kolhydrater5 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Rökt, grillad fläsksida med srirachasirap
Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Chili- och limepiffad varmrökt lax
Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rökt laxrulle med pepparrotsost
Betyg 3.7 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Morotsglass med kanel
Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris
Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad