UNDER 60 MIN | Medel

Brynt smörkola

Kola på brynt smör är en riktig hit. Snurra dem i en snygg twist för snyggaste julgodiset. Lite flingsalt på toppen förhöjer smakerna och gör pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt socker, grädde, ljus sirap, vitvinsvinäger och salt. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125°C, ca 20 minuter. Rör då och då.
  2. Häll upp kolan i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm (för 30 st). Låt svalna i rumstemperatur. Skär kolan i smala avlånga bitar och snurra.
  3. Till garnering: Strö över flingsalt. Slå gärna in i bakplåtspapper.
    Förvara i rumstemperatur. Håller i ca 2-3 veckor.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.

Näringsvärdet är beräknad per kola.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 50 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
Till garnering
  • 1 tsk flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 446 kJ / 107 kCal