Inlagd sill

84
5
Inlagd sill

Inlagd sill är en klassiker till midsommar, påsk och på det svenska julbordet. Denna inlagda sill är lättlagad, ofantligt god och en verklig fröjd för smaklökarna vid matbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Inlagd sill

Ingredienser

8 portioner

Lag

2 rödlökar
1 morot
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
15 kryddpepparkorn
2 lagerblad
2 förp inläggningssill (à 240 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Jasmine

2021-06-23

Menas det att förpackningen sill eller sillinnehållet i förpackningen ska vara 240g? Annars ett klassiskt fint recept!

Redaktionen ICAse

2021-06-24

Hej Jasmine! Vi menar hela förpackningen, som kommer i 240 g. Lycka till! Hälsningar Michelle

Michael

2020-12-13

Hur länge håller den efter tillagning?

Redaktionen ICAse

2020-12-16

Hej Michael! Tack för din fråga! Förutsatt att du har god hygien när du tillagar sillen och använder rena redskap vid tillagning och när du tar av sillen i burken så kan sillen hålla i upp till ca 3 veckor i kylen. Vi rekommenderar alltid att titta, lukta och smaka på sillen innan du tar av den för att avgöra om sillen är ok att äta. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Gitte

2017-04-11

Gotte