Inlagd sill

53
4
Inlagd sill

Inlagd sill är en klassiker till midsommar, påsk och på det svenska julbordet. Denna inlagda sill är lättlagad, ofantligt god och en verklig fröjd för smaklökarna vid matbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Inlagd sill

Ingredienser

8 portioner

Lag

2
rödlökar
1
morot
1 dl
ättiksprit (12%)
2 dl
strösocker
3 dl
vatten
15
kryddpepparkorn
2
lagerblad
2
förp inläggningssill (à 240 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Michael

2020-12-13

Hur länge håller den efter tillagning?

Redaktionen ICAse

2020-12-16

Hej Michael! Tack för din fråga! Förutsatt att du har god hygien när du tillagar sillen och använder rena redskap vid tillagning och när du tar av sillen i burken så kan sillen hålla i upp till ca 3 veckor i kylen. Vi rekommenderar alltid att titta, lukta och smaka på sillen innan du tar av den för att avgöra om sillen är ok att äta. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Gitte

2017-04-11

Gotte

Christer

2015-12-17

Som inlagd sill ska smaka.

Testa liknande recept