Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Inlagd sill

(117)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Inlagd sill är en klassiker till midsommar, påsk och på det svenska julbordet. Denna inlagda sill är lättlagad, ofantligt god och en verklig fröjd för smaklökarna vid middagsbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 urvattnade sillfiléer
Ättikslagen
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar i skivor
  • 1 morot i skivor
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
Garnering
  • 1 rödlök i ringar
  • ett par krossade kryddpepparkorn
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ingredienserna till ättikslagen.
  2. Låt den kallna.
  3. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen.
  4. Låt stå i kyl minst ett dygn.
    Servera sillen skuren i bitar i lag färgad med rödbetsspad.
    Garnera med rödlök i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer