Daimfudge | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Daimfudge

En Daim kan lyxa till vilken dessert som helst, även julens klassiska fudge. Tillsammans med två sorters choklad och salta rostade mandlar får denna daimfudge en garanterad plats i godishimlen. Eller på julbordet i alla fall.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen och lägg i en skål, smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad. (Vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smält. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
  2. Ta av från värmen, låt svalna något och rör sedan i vaniljsocker.
  3. Hacka daimen och mandlarna. Vänd ner ca 2/3 av hacket i smeten. Spara lite till dekoration.
  4. Bred ut smeten i en folieform, ca 10 x 15 cm (för 20 bitar), klädd med bakplåtspapper. Strö över mandlar och daim på toppen.
  5. Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär upp med vass kniv.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 1 msk smör
  • 1/2 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dubbeldaim (à 56 g)
  • 1 dl salta rostade mandlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 9314 kJ / 2227 kCal