Waldorfsallad

5
1
Waldorfsallad

Smakfull Waldorfsallad med gräddfil, äggulor, fransk senap, rotselleri, valnötter och äpplen. Servera på några romansalladsblad. En frisk och förtjusande lättlunch.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Waldorfsallad

Ingredienser

4 portioner
1 dl gräddfil
2 äggulor
2 tsk osötad fransk senap
300 g rotselleri
2 dl valnötter
2 syrliga äpplen
romansalladsblad

Gör så här

Tips

Rökt skinka eller kalkon passar bra till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Ture

2016-09-27

En magrare variant av den Waldorfsallad, jag gjort tidigare, vilken baserades på majonnäs och vispgrädde.( Jag har för mig att det var originalreceptet från Waldorf Astoria) Den här magrare varianten var utsökt och lättgjord. Min favorit till rökt kalkon, ungtupp och varmrökt lax/öring ett tag framöver.****