Waldorfsallad
Krispig och fräsch Waldorfsallad med gräddfil, äggulor, fransk senap, rotselleri, valnötter och äpplen. Servera på några romansalladsblad. Fräsch som lunch eller tillbehör på julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 dl gräddfil
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
300 g rotselleri
2 dl valnötter
2 syrliga äpplen
salt
svartpeppar
romansalladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan romansalladsblad.
Energi1030 KJ / 246 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g
Kommentar
En magrare variant av den Waldorfsallad, jag gjort tidigare, vilken baserades på majonnäs och vispgrädde.( Jag har för mig att det var originalreceptet från Waldorf Astoria) Den här magrare varianten var utsökt och lättgjord. Min favorit till rökt kalkon, ungtupp och varmrökt lax/öring ett tag framöver.****
Ture
2016-09-27