Waldorfsallad

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Waldorfsallad

Krispig och fräsch Waldorfsallad med gräddfil, äggulor, fransk senap, rotselleri, valnötter och äpplen. Servera på några romansalladsblad. Fräsch som lunch eller tillbehör på julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Waldorfsallad

Ingredienser

4 portioner
1 dl gräddfil
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
300 g rotselleri
2 dl valnötter
2 syrliga äpplen
salt
svartpeppar
romansalladsblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

En magrare variant av den Waldorfsallad, jag gjort tidigare, vilken baserades på majonnäs och vispgrädde.( Jag har för mig att det var originalreceptet från Waldorf Astoria) Den här magrare varianten var utsökt och lättgjord. Min favorit till rökt kalkon, ungtupp och varmrökt lax/öring ett tag framöver.****

Ture

2016-09-27

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan romansalladsblad.
Energi1030 KJ / 246 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Selleri- och äppelsallad med valnötter
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rotsellerisallad med valnötssmul
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rumpstek med ädelostsmör, selleri- och päronsallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
97 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Charkuteri på selleri med mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Festost
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga