Recept: Waldorfsallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Waldorfsallad

4 röster

Smakfull Waldorfsallad med gräddfil, äggulor, fransk senap, rotselleri, valnötter och äpplen. Servera på några romansalladsblad. En frisk och förtjusande lättlunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006.

Ingredienser

  • 1 dl gräddfil
  • 2 äggulor
  • 2 tsk osötad fransk senap
  • 300 g rotselleri
  • 2 dl valnötter
  • 2 syrliga äpplen
  • romansalladsblad

Så här gör du

  1. Rör ihop gräddfil, äggulor och osötad fransk senap till såsen.
  2. Skala och skär rotselleri i tändstickssmala strimlor. Ge dem ett hastigt uppkok i vatten.
  3. Häll av vattnet, spola sellerin med kallt vatten och låt rinna av.
  4. Rosta valnötter i en torr stekpanna. Gnugga bort en del av skalet genom att gnida kärnorna i en handduk eller hushållspapper. Hacka nötterna grovt.
  5. Skär äpplen i fina tärningar. Blanda äpplen, valnötter och selleri i såsen.
  6. Servera på några romansalladsblad.
Tips

Rökt skinka eller kalkon passar bra till.