Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Waldorfsallad

Smakfull Waldorfsallad med gräddfil, äggulor, fransk senap, rotselleri, valnötter och äpplen. Servera på några romansalladsblad. En frisk och förtjusande lättlunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop gräddfil, äggulor och osötad fransk senap till såsen.
  2. Skala och skär rotselleri i tändstickssmala strimlor. Ge dem ett hastigt uppkok i vatten.
  3. Häll av vattnet, spola sellerin med kallt vatten och låt rinna av.
  4. Rosta valnötter i en torr stekpanna. Gnugga bort en del av skalet genom att gnida kärnorna i en handduk eller hushållspapper. Hacka nötterna grovt.
  5. Skär äpplen i fina tärningar. Blanda äpplen, valnötter och selleri i såsen.
  6. Servera på några romansalladsblad.

Tips

Rökt skinka eller kalkon passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl gräddfil
  • 2 äggulor
  • 2 tsk osötad fransk senap
  • 300 g rotselleri
  • 2 dl valnötter
  • 2 syrliga äpplen
  • romansalladsblad
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer