Valnötsbröd
Det godaste valnötsbrödet gör du enkelt med fyllig kvarg och valnötskärnor. Fläta gärna ditt valnötsbröd och du har något stiligt och roligt att servera på picknick, julbord, eller på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998
Ingredienser
2 bröd
50 g färsk jäst
5 dl vatten (37°C)
2 msk olivolja
3 tsk salt
250 g lätt kvarg
5 dl rågsikt
11 dl vetemjöl special
100 g valnötskärnor
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkprotein: byt ut kvarg till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9445 KJ / 2258 kCal
Fett54 g
Salt11 g
Kolhydrater361 g
Protein63 g
Kommentarer
Min sambo tog kräm fräs istället. 2dl, det blev jättebra.
Jonatan
2023-03-20Härligt, fluffigt bröd som höll sig mjukt mycket längre än hembakat bröd vanligtvis gör. Jag använde vanligt vetemjöl och gjorde släta limpor istället för att fläta och det blev jättebra.
Karin
2014-10-09Lätt att göra gott att äta! Jag minskade mängden salt till 2 tsk. och använde kesella med 10% fetthalt. Flätningen såg mycket fin ut men jag böjde dem inte.
Christine
2010-01-03