Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Valnötsbröd

Smarrigt valnötsbröd med fyllig kvarg och valnötskärnor. Det flätade brödet är stiligt och roligt att ta med på picknicken eller att servera på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen med vattnet. Arbeta sedan in samtliga ingredienser och ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. Arbeta degen kraftigt, gärna upp till 10 minuter. Jäs degen i bunken 30-45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Arbeta degen på lätt mjölat underlag. Dela den, och därefter varje halva i tre bitar. Rulla ut ca 40 cm långa längder och fläta dem tre och tre. Forma två kransar och lägg båda på en plåt med bakpapper (för 2 bröd). Jäs ca 20 minuter på plåten.
  4. Grädda bröden i nedre halvan av ugnen 30-35 minuter eller tills de känns klara. Låt dem svalna på galler.
  5. Servera gärna tillsammans med Vårens nässelsoppa.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg. Uteslut nötterna vid allergi.
Gör glutenfri: byt ut rågsikt och vetemjöl mot 16 dl glutenfri mix samt 2 msk husk (för 2 bröd).
Gör laktosfri: byt ut kvargen mot 50 g mjölkfritt margarin. Minska då på vetemjölet till 8-9 dl (för 2 bröd).  

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl vatten (ca 37°C)
  • 2 msk olivolja
  • 3 tsk salt
  • 250 g lätt kvarg
  • 100 g valnötskärnor
  • 5 dl rågsikt
  • 11 dl vetemjöl special
Lägg till i inköpslistan

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer