Smarrigt valnötsbröd med fyllig kvarg och valnötskärnor. Det flätade brödet är stiligt och roligt att ta med på picknicken eller att servera på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkprotein: byt ut kvarg till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Min sambo tog kräm fräs istället. 2dl, det blev jättebra.
Jonatan
2023-03-20Härligt, fluffigt bröd som höll sig mjukt mycket längre än hembakat bröd vanligtvis gör. Jag använde vanligt vetemjöl och gjorde släta limpor istället för att fläta och det blev jättebra.
Karin
2014-10-09Lätt att göra gott att äta! Jag minskade mängden salt till 2 tsk. och använde kesella med 10% fetthalt. Flätningen såg mycket fin ut men jag böjde dem inte.
Christine
2010-01-03