Valnötsbröd

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
4
Valnötsbröd

Smarrigt valnötsbröd med fyllig kvarg och valnötskärnor. Det flätade brödet är stiligt och roligt att ta med på picknicken eller att servera på buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Valnötsbröd

Ingredienser

2 bröd
50 g  färsk jäst
5 dl  vatten (37°C)
2 msk  olivolja
3 tsk  salt
250 g  lätt kvarg
5 dl  rågsikt
11 dl  vetemjöl special
100 g  valnötskärnor

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkprotein: byt ut kvarg till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Min sambo tog kräm fräs istället. 2dl, det blev jättebra.

Jonatan

2023-03-20

Härligt, fluffigt bröd som höll sig mjukt mycket längre än hembakat bröd vanligtvis gör. Jag använde vanligt vetemjöl och gjorde släta limpor istället för att fläta och det blev jättebra.

Karin

2014-10-09

Lätt att göra gott att äta! Jag minskade mängden salt till 2 tsk. och använde kesella med 10% fetthalt. Flätningen såg mycket fin ut men jag böjde dem inte.

Christine

2010-01-03

Näringsvärde per portion

Energi9445 KJ / 2258 kCal
Fett54 g
Salt11 g
Kolhydrater361 g
Protein63 g

Testa liknande recept

Vörtbröd
Betyg 4.2 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gotlandslimpa
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarfrallor
Betyg 3.1 av 5.
233 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
132 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sirapslimpa
Betyg 4.5 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannbröd
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga