Janssons frestelse
Vårt bästa recept på krämig Janssons frestelse för det klassiska julbordet eller andra högtider. Du kan göra din Janssons frestelse några veckor i förväg och frysa in om du vill, sedan är det bara att grädda den innan servering. Supergott!
Ingredienser
8 bufféportioner
3 stora gula lökar
1 1/2 kg fast potatis
2 msk smör eller margarin (att steka i)
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk ströbröd
3 msk smör eller margarin (att klicka över)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2157 KJ / 516 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein11 g
Kommentarer
Två timmar är perfekt för min, kör potatis i mandolin på den smala strimlaren, o bara en dl mjölk fem grädde😋😋😋
Kent
2024-03-29Om man gör gratängen dagen innan. Vilka grader och hur länge ska gratängen vara i ugnen så den bli varm?
Maria
2024-03-28Hej Maria! Det finns tips om hur man värmer sin Janssons i tipsrutan. Hoppas det gick bra för dig ändå! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02Blir mycket gott för mina smaklökar kan man öka med lite mer ansjovis
Joakim
2024-01-24