Janssons frestelse

Betyg 3.9 av 5.
582 personer har röstat
82
Janssons frestelse

Vårt bästa recept på krämig Janssons frestelse för det klassiska julbordet eller andra högtider. Du kan göra din Janssons frestelse några veckor i förväg och frysa in om du vill, sedan är det bara att grädda den innan servering. Supergott!

Janssons frestelse

Ingredienser

8 bufféportioner
3   stora gula lökar
1 1/2 kg  fast potatis
2 msk  smör eller margarin (att steka i)
3   burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk
2 msk  ströbröd
3 msk  smör eller margarin (att klicka över)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
582 personer har röstat

Kommentarer

Två timmar är perfekt för min, kör potatis i mandolin på den smala strimlaren, o bara en dl mjölk fem grädde😋😋😋

Kent

2024-03-29

Om man gör gratängen dagen innan. Vilka grader och hur länge ska gratängen vara i ugnen så den bli varm?

Maria

2024-03-28

Hej Maria! Det finns tips om hur man värmer sin Janssons i tipsrutan. Hoppas det gick bra för dig ändå! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-02

Blir mycket gott för mina smaklökar kan man öka med lite mer ansjovis

Joakim

2024-01-24

Näringsvärde per portion

Energi2157 KJ / 516 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Klassisk Janssons frestelse
Betyg 4.4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig Janssons extra allt
Betyg 4.8 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse med grönkål
Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jansson
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse utan ansjovis
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel Janssons frestelse
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga