Vårt bästa recept på krämig Janssons frestelse för det klassiska julbordet eller andra högtider. Du kan göra din Janssons frestelse några veckor i förväg och frysa in om du vill, sedan är det bara att grädda den innan servering. Supergott!
Kontrollera noga innehållet i ströbrödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Pröva en växtbaserad matlagningsgrädde och byt ut smöret till margarin. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Christer
2022-12-26Mycket god! Det såg ut som om den innehöll lite för mycket vätska när jag gjorde den - men efter en natt i kylen var den perfekt på julafton och jag fick massor med beröm av julfirarna!
Susanna
2022-12-26Tyvärr vätskade den sig även om den fick sätta sig över natten och värmdes på dagen efter...
Mikael
2022-12-24@Thomas Ansjovisspadet innehåller så pass mycket salt och smak att ingen extra smaksättning behövs. Tro mig.