Vårt bästa recept på krämig Janssons frestelse för det klassiska julbordet. Du kan göra din Janssons frestelse några veckor i förväg och frysa in om du vill, sedan är det bara att grädda den innan servering. Supergott!
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk. Kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Pröva en växtbaserad matlagningsgrädde och byt ut smöret till margarin. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Kommentarer
Ellen
12/24/2020En supergod Jansson. Vi brukar ha lite mer mjölk och som redan tipsats om här nedanför är ett tips att klippa eller hacka upp ansjovisen i små bitar så smälter den ner i gratängen. Mycket gott :)
Evelina
12/23/2020För er med kinkiga små barn eller själv räds av ansjovisen ta då endast spadet i med jättefint hackad ansjovis fick hela sambons familj att älska Janssons så länge dom inte såg ansjovisen 😂
Maria
12/21/2020Godaste receptet på Jansons frestelse