Det är hur lätt som helst att göra egna knapriga, gammaldags brända mandlar precis som på julmarknaden! Det godaste receptet på brända mandlar gör du enkelt genom att kandera med florsocker. Mandlarna är ett klassiskt julgodis till adventsfikat eller på självaste julafton.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet har uppdaterats nov 2020.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Borde stå ungefär hur länge man bör rosta mandlarna i pannan. För de rostar inte alls i pannan som om man skulle gjort de i ugn på en plåt. Blev lite missnöjd med konsistensen på första försöket av denna anledning. Andra gången rostade jag dem i ugn istället.
Claudia
2022-12-21Vore bra med förtydligande. Ni borde ange något estimat för hur länge allt ska koka likt i många andra recept. receptet säljs in som enkelt, men över 60 min tillagning känns inte enkelt (visst enkelt, men väldigt tålamodskrävande).
Erika
2022-12-18Annika Det var lätt och gick snabbt att göra. Kommer bli en tradition kommande jular.
Annica
2022-12-14