Brända mandlar
Gör egna klassiska brända mandlar, precis som på julmarknaden! Gammaldags brända mandlar gör du enkelt genom att kandera mandlar med florsocker, då blir de krispigt goda. Brända mandlar är ett klassiskt julgodis till adventsfikat eller på självaste julafton.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
ca 4 dl
2 dl sötmandel
3 dl florsocker
1 dl vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet har uppdaterats nov 2020.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1567 KJ / 374 kCal
Fett17 g
Salt0 g
Kolhydrater45 g
Protein7 g
Kommentarer
Är det så här det ska se ut 🤮
Monika
2024-08-11Borde stå ungefär hur länge man bör rosta mandlarna i pannan. För de rostar inte alls i pannan som om man skulle gjort de i ugn på en plåt. Blev lite missnöjd med konsistensen på första försöket av denna anledning. Andra gången rostade jag dem i ugn istället.
Claudia
2022-12-21Vore bra med förtydligande. Ni borde ange något estimat för hur länge allt ska koka likt i många andra recept. receptet säljs in som enkelt, men över 60 min tillagning känns inte enkelt (visst enkelt, men väldigt tålamodskrävande).
Erika
2022-12-18