UNDER 45 MIN | Medel

Köttbullar i ugn

Inför jul eller när du ska laga till många är det smart att göra sina köttbullar i en långpanna i ugnen. Förutom att det går smidigt blir köttbullar i ugn extra saftiga och goda. Sedan steker du dem i smör så får de fin färg!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla i 10 minuter.
  3. Skala och riv löken grovt på rivjärnet.
  4. Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och socker i ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig.
  5. Fukta händerna med kallt vatten och forma till runda köttbullar. Lägg köttbullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Sätt in plåten mitt i ugnen 6-8 minuter.
  7. Låt köttbullarna svalna eller bli kalla innan de steks i smör för att få fin färg.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av grädde och mjölk.

 

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • smör till stekning

Näringsvärde
Per portion

Energi 632 kJ / 151 kCal