Stekt inlagd strömming

Panerad, stekt och inlagd strömming i ättikslag är en riktig klassiker. Lägg färsk dill mellan filéerna och panera strömmingen i rågmjöl för bästa resultat. Låt sedan den stekta strömmingen dra i ättikslagen innan den serveras, gärna med knäckebröd som tillbehör.

Ingredienser
4 portioner
Lag
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 tsk salt
8 kryddpepparkorn
1 rödlök
Strömming
500 g strömmingsfilé
1/2 kruka dill
1 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör
Gör så här
00:03:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1057 KJ / 252 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein24 g
Kommentarer
Förutom att det är gott på en knäckemacka. Men om jag vill äta ngt till rätten - kokt potatis? med ägg? potatismos? ELLER vad????
Britt-louise
2025-03-19Kul att ni vänt 1-2-3-lagen till 3-2-1, då det är mest praktiskt att först koka upp 3 vatten, sedan ha i 2 socker och sist, när sockret löst sig, ha i 1 ättika och på med locket innan det ångar bort.
Ingrid
2025-01-19Det går fint med rågsikt när du steker. Innehåller bara vetemjöl.
Robert
2024-10-05