Stekt inlagd strömming
Panerad, stekt och inlagd strömming i ättikslag är en riktig klassiker. Lägg färsk dill mellan filéerna och panera strömmingen i rågmjöl för bästa resultat. Låt sedan den stekta strömmingen dra i ättikslagen innan den serveras, gärna med knäckebröd som tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
Lag
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 tsk salt
8 kryddpepparkorn
1 rödlök
Strömming
500 g strömmingsfilé
1/2 kruka dill
1 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1057 KJ / 252 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein24 g
Kommentarer
Det går fint med rågsikt när du steker. Innehåller bara vetemjöl.
Robert
2024-10-05Endast lite salt på sillen när du steker. Således ingen peppar. Gul lök till inläggningen och gärna ett par lagerblad. Tag gärna lite mer socker .
Robert
2024-10-05Jag lade till en grönsaksbuljongtärning. Mycket gott! /Mia
Mia
2024-03-17