Stekt inlagd strömming

Betyg 4.7 av 5.
49 personer har röstat
12
Stekt inlagd strömming

Panerad, stekt och inlagd strömming i ättikslag är en riktig klassiker. Lägg färsk dill mellan filéerna och panera strömmingen i rågmjöl för bästa resultat. Låt sedan den stekta strömmingen dra i ättikslagen innan den serveras, gärna med knäckebröd som tillbehör.

Stekt inlagd strömming

Ingredienser

4 portioner

Lag

3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 tsk salt
8 kryddpepparkorn
1 rödlök

Strömming

500 g strömmingsfilé
1/2 kruka dill
1 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Det går fint med rågsikt när du steker. Innehåller bara vetemjöl.

Robert

2024-10-05

Endast lite salt på sillen när du steker. Således ingen peppar. Gul lök till inläggningen och gärna ett par lagerblad. Tag gärna lite mer socker .

Robert

2024-10-05

Jag lade till en grönsaksbuljongtärning. Mycket gott! /Mia

Mia

2024-03-17

Näringsvärde per portion

Energi1057 KJ / 252 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med strömming och rödbetor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga