Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Gravad lax på färsk lax

Gör egen gravad lax! Gravlax en given klassiker till både påsk, midsommar och julbord. Det enda du behöver är laxfilé, dill, salt, socker och vitpeppar. Du kan använda färsk lax när du gravar, om laxen är odlad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i två bitar. Ta bort ev ben från laxen med en tång. Skär några snitt i fiskskinnet. Blanda salt, socker och vitpeppar.
  2. Gnid in filéerna med kryddblandningen. Strö dill på köttsidan och lägg ihop tunn del mot tjock del. Lägg filéerna i plastpåse och förslut. Lägg på en tallrik i kylen ca 2 dygn. Vänd 3–4 gånger.
  3. Skrapa bort dill och peppar och skär i sneda skivor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Om laxen inte är odlad ska den ha varit fryst i 72 timmar innan eller efter gravning.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 kg odlad laxfilé i bit med skinn (gärna mittbiten)
  • 4 msk salt
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk grovstött vitpeppar
  • 1 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer