Gravad lax på färsk lax

13
5
Gravad lax på färsk lax

Gör egen gravad lax! Gravlax en given klassiker till både påsk, midsommar och julbord. Det enda du behöver är laxfilé, dill, salt, socker och vitpeppar. Du kan använda färsk lax när du gravar, om laxen är odlad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Gravad lax på färsk lax

Ingredienser

6-8
1 kg
odlad laxfilé i bit med skinn (gärna mittbiten)
4 msk
salt
4 msk
strösocker
2 tsk
grovstött vitpeppar
1 dl
hackad dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Om laxen inte är odlad ska den ha varit fryst i 72 timmar innan eller efter gravning.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Karina

12/25/2020

Hej ska det vara lika socker sålt som socker i andra recept är det mindre salt?

Arne

12/13/2019

En vecka

Annika

12/11/2019

Håller den sig verkligen bara i 2 dagar i kylskåp?

Redaktionen ICAse

12/16/2019

Hej Annika! Vi skulle säga att den gravade laxen håller ca 1 v i kylskåp om den bara ligger i kylen, dvs inte plockas ut i rumstemperatur. Den kan även frysas in för längre hållbarhet. Lycka till! Hälsninagr Michelle

Testa liknande recept