Gravad lax på färsk lax

Gör egen gravad lax! Gravlax en given klassiker till både påsk, midsommar och julbord. Det enda du behöver är laxfilé, dill, salt, socker och vitpeppar. Du kan använda färsk lax när du gravar, om laxen är odlad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Ingredienser
6-8 portioner
1 kg odlad laxfilé i bit med skinn (mittbiten)
4 msk finkornigt salt
4 msk strösocker
2 tsk grovstött vitpeppar
1 dl hackad dill
Till servering
färsk dill
citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nu ser jag att ni har ändrat i receptet från dl till msk… tyvärr måste jag slänga min lax då den är oätlig. Synd att man inte kan lite på era recept. Karolina
Karolina anna
2024-12-24Dessvärre har jag nog gjort samma som tidigare kommentar… blir att hitta gravad lax på butiken i år…. Oätligt salt. Stefan
Stefan
2024-12-23FAN vilket dåligt recept!!! Så salt så man får en hjärtinfarkt av att äta. Halvera saltet, öka socker med 30-40%. SKÄMS PÅ ER!
Jonas
2024-12-22