Gravad lax på färsk lax

Betyg 4.3 av 5.156 personer har röstat
Receptet har 48 kommentarer
Gravad lax på färsk lax

Gör egen gravad lax! Gravlax en given klassiker till både påsk, midsommar och julbord. Det enda du behöver är laxfilé, dill, salt, socker och vitpeppar. Du kan använda färsk lax när du gravar, om laxen är odlad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Gravad lax på färsk lax

Ingredienser

6-8 portioner
1 kg odlad laxfilé i bit med skinn (mittbiten)
4 msk finkornigt salt
4 msk strösocker
2 tsk grovstött vitpeppar
1 dl hackad dill

Till servering

färsk dill
citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.156 personer har röstat

Kommentarer

Nu ser jag att ni har ändrat i receptet från dl till msk… tyvärr måste jag slänga min lax då den är oätlig. Synd att man inte kan lite på era recept. Karolina

Karolina anna

2024-12-24

Dessvärre har jag nog gjort samma som tidigare kommentar… blir att hitta gravad lax på butiken i år…. Oätligt salt. Stefan

Stefan

2024-12-23

FAN vilket dåligt recept!!! Så salt så man får en hjärtinfarkt av att äta. Halvera saltet, öka socker med 30-40%. SKÄMS PÅ ER!

Jonas

2024-12-22

Testa liknande recept

Gravad lax
Betyg 4.2 av 5.138 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lingongravad lax med fänkålssallad
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabbgravad lax, grundrecept
Betyg 3.5 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Roségravad lax med dillkräm
Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad