Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chokladdoppade clementiner

Choklad och citrus är två smaker som verkligen lyfter varandra. Det här makalöst goda julgodiset passar utmärkt att göra på vinterns söta klementiner.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala klementinerna och bryt isär klyftorna.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål, smält i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  3. Krossa kardemumman i en mortel.
  4. Doppa klyftorna i chokladen och lyft upp dem på ett bakplåtspapper.
  5. Strö över kardemummasmulet och låt chokladen stelna. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjökproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsberäkningen är per klyfta.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(7)

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 2 clementiner
  • 100 g mörk bakchoklad
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
123 kJ / 30 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept