Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chokladdoppade clementiner

(7)
30 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Choklad och citrus är två smaker som verkligen lyfter varandra. Det här makalöst goda julgodiset passar utmärkt att göra på vinterns söta klementiner.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 2 clementiner
  • 100 g mörk bakchoklad
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala klementinerna och bryt isär klyftorna.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål, smält i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  3. Krossa kardemumman i en mortel.
  4. Doppa klyftorna i chokladen och lyft upp dem på ett bakplåtspapper.
  5. Strö över kardemummasmulet och låt chokladen stelna. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjökproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsberäkningen är per klyfta.

Näringsvärde
Per portion

Energi
123 kJ / 30 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer