Vegansk inlagd sill av aubergine
Sill är ofta en favorit både till julbord, påsk- och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är gjord på grönsaker. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.
Ingredienser
4 portioner
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1/2 aubergine (½ aubergine motsvarar ca 150 g)
1/2 rödlök
1 morot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi487 KJ / 116 kCal
Fett0.1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater28 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej! Hur länge håller den i kylen?
Sandra
2023-12-21Hej Sandra! Vi rekommenderar ca 7-10 dagar i kylen men om du förvarar inläggningen i en ordentligt rengjord och tätslutande burk, kan den hålla mycket längre än så. Använd lukt och smak för att avgöra. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-22När ska lagerbladen och kryddkornen i?
Karoline
2023-12-19Hej Karoline! I steg 1. De räknas in som kryddor som tillsätts med ättika, socker och vatten. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-20Har gjort denna "sill" många gånger. Vegansk inlagd sill på aubergine. Jag låter auberginen koka lite längre. Inte bara koka upp. Då blir den mer sill-lik.
Lottie
2023-06-22