Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Vegansk inlagd sill av aubergine

(10)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Sill är ofta en favorit både till julbord och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är helt djurvänlig. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 rödlök
  • 1 morot
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.
  2. Dela auberginen på längden och skär den i ca 1/2 cm tunna skivor.
  3. Skala och skiva löken och morötterna. Lägg grönsakerna i lagen och koka upp, låt svalna och dra i kylen över natten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
487 kJ / 116 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept