Vegansk inlagd sill av aubergine

52
11
Vegansk inlagd sill av aubergine

Sill är ofta en favorit både till julbord, påsk- och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är gjord på grönsaker. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.

Skriv ut
Vegansk inlagd sill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1/2 aubergine (½ aubergine motsvarar ca 150 g)
1/2 rödlök
1 morot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Else-marie

2021-11-21

Blir osäker hur mycket aubergine jag ska använda pga av kommentarerna. 300 gram?

Redaktionen ICAse

2021-11-22

Hej Else-Marie! Vi har nu förtydligat i receptet att det är 1/2 aubergine=ca 150 g som ska användas. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Catarina

2021-11-13

I svar längre ner står helt oklart uttryckt ”Vi har gjort med 1/2 auberigne (à 300 gr).” Man får nog gissa på att det betyder ca 150 gr aubergine i receptet.

Redaktionen ICAse

2021-11-22

Hej Catarina! Tack för din kommentar och ursäkta sent svar. Vi har nu förtydligat i receptet att det är 1/2 aubergine (ca 150 g) som ska användas. Hoppas att du tycker om den här veganska "sillen"! Hälsningar Elina

Sara

2021-03-31

1/2 aubergine är 300g? Vad är det för jätteaubergine? De som fanns i affären var 225g för en hel...

Näringsvärde per portion

Energi 487 KJ / 116 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 28 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept