Vegansk inlagd sill av aubergine

44
9
Vegansk inlagd sill av aubergine

Sill är ofta en favorit både till julbord, påsk- och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är gjord på grönsaker. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.

Skriv ut
Vegansk inlagd sill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1 dl
ättika (12%)
2 dl
strösocker
3 dl
vatten
3
lagerblad
10
kryddpepparkorn
1/2
aubergine (½ aubergine motsvarar ca 300 g)
1/2
rödlök
1
morot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Sara

2021-03-31

1/2 aubergine är 300g? Vad är det för jätteaubergine? De som fanns i affären var 225g för en hel...

Matilda

2020-12-28

Personligen tycker jag att den borde skalas, och ev få koka lite så konsistensen bevittna mjukare innan den ska ligga och dra. Skalet gjorde sig inte alls bra på..

Oscar

2020-12-21

Hej! I andra recept som Skärgårdssill eller Senapssill länkas det till det här receptet att ha som grund. Är de de enda eller är det möjligt att få en lista på alla smaksatser som jag kan välja mellan? Oscar

Redaktionen ICAse

2020-12-21

Hej Oscar! Här kommer alla våra veganska sillrecept. https://www.ica.se/recept/vegan/sill/ Hoppas du hittar flera som du gillar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 487 KJ / 116 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 28 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept