Vegansk inlagd sill av aubergine

Sill är ofta en favorit både till julbord, påsk- och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är gjord på grönsaker. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.

Ingredienser
4 portioner
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1/2 aubergine (½ aubergine motsvarar ca 150 g)
1/2 rödlök
1 morot
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi487 KJ / 116 kCal
Fett0.1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater28 g
Protein1 g
Kommentarer
Har gjort denna "sill" många gånger. Vegansk inlagd sill på aubergine. Jag låter auberginen koka lite längre. Inte bara koka upp. Då blir den mer sill-lik.
Lottie
2023-06-22Hur är det med att dra ur beskan först?
Kim
2023-06-21Den här veganska skärgårdssillen är en favorit på julbordet! En fråga bara, är det meningen att man ska plocka bort kryddpeppar och lagerblad när man silar av det? Ska allt ned i exempelvis skärgårdssillen?
Evelina
2021-12-22