Vegansk inlagd sill av aubergine

59
14
Vegansk inlagd sill av aubergine

Sill är ofta en favorit både till julbord, påsk- och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är gjord på grönsaker. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.

Vegansk inlagd sill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1/2 aubergine (½ aubergine motsvarar ca 150 g)
1/2 rödlök
1 morot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Evelina

2021-12-22

Den här veganska skärgårdssillen är en favorit på julbordet! En fråga bara, är det meningen att man ska plocka bort kryddpeppar och lagerblad när man silar av det? Ska allt ned i exempelvis skärgårdssillen?

Anna-lena

2021-12-21

Ska inte auberginen saltas eller kokas litet innan den läggs in?

Redaktionen ICAse

2022-01-20

Hej Anna-Lena och Emelie! Tack för era frågor. Vi har nu förtydligat i texten att även auberginen ska kokas med lök och morot. Hälsningar Ulrika

Emelie

2021-12-20

”Lägg grönsakerna i lagen och koka upp” - ska även auberginen kokas upp med det?

Näringsvärde per portion

Energi 487 KJ / 116 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 28 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden