Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Vegansk inlagd sill av aubergine

Sill är ofta en favorit både till julbord och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är helt djurvänlig. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 rödlök
  • 1 morot
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.
  2. Dela auberginen på längden och skär den i ca 1/2 cm tunna skivor.
  3. Skala och skiva löken och morötterna. Lägg grönsakerna i lagen och koka upp, låt svalna och dra i kylen över natten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(10)

Näringsvärde
Per portion

Energi
487 kJ / 116 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept