Vegansk inlagd sill av aubergine

Betyg 4.5 av 5.
69 personer har röstat
16
Vegansk inlagd sill av aubergine

Sill är ofta en favorit både till julbord, påsk- och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är gjord på grönsaker. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.

Vegansk inlagd sill av aubergine

Ingredienser

4 portioner
1 dl  ättiksprit (12%)
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
3   lagerblad
10   kryddpepparkorn
1/2   aubergine (½ aubergine motsvarar ca 150 g)
1/2   rödlök
1   morot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
69 personer har röstat

Kommentarer

Har gjort denna "sill" många gånger. Vegansk inlagd sill på aubergine. Jag låter auberginen koka lite längre. Inte bara koka upp. Då blir den mer sill-lik.

Lottie

2023-06-22

Hur är det med att dra ur beskan först?

Kim

2023-06-21

Den här veganska skärgårdssillen är en favorit på julbordet! En fråga bara, är det meningen att man ska plocka bort kryddpeppar och lagerblad när man silar av det? Ska allt ned i exempelvis skärgårdssillen?

Evelina

2021-12-22

Näringsvärde per portion

Energi487 KJ / 116 kCal
Fett0.1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater28 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Krämig auberginesill med örter och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Den godaste julsillen
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill med portvin
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Inlagd sill
Betyg 4 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga