Vegansk inlagd sill av aubergine

Sill är ofta en favorit både till julbord, påsk- och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är gjord på grönsaker. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi487 KJ / 116 kCal
Fett0.1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater28 g
Protein1 g
Kommentarer
18 stHej! Hur länge håller den i kylen?
Sandra
Hej Sandra! Vi rekommenderar ca 7-10 dagar i kylen men om du förvarar inläggningen i en ordentligt rengjord och tätslutande burk, kan den hålla mycket längre än så. Använd lukt och smak för att avgöra. Hälsningar Lisa
ICA-köket
När ska lagerbladen och kryddkornen i?
Karoline
Hej Karoline! I steg 1. De räknas in som kryddor som tillsätts med ättika, socker och vatten. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Har gjort denna "sill" många gånger. Vegansk inlagd sill på aubergine. Jag låter auberginen koka lite längre. Inte bara koka upp. Då blir den mer sill-lik.
Lottie
Hur är det med att dra ur beskan först?
Kim
Den här veganska skärgårdssillen är en favorit på julbordet! En fråga bara, är det meningen att man ska plocka bort kryddpeppar och lagerblad när man silar av det? Ska allt ned i exempelvis skärgårdssillen?
Evelina
Ska inte auberginen saltas eller kokas litet innan den läggs in?
Anna-lena
Hej Anna-Lena och Emelie! Tack för era frågor. Vi har nu förtydligat i texten att även auberginen ska kokas med lök och morot. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
”Lägg grönsakerna i lagen och koka upp” - ska även auberginen kokas upp med det?
Emelie
Blir osäker hur mycket aubergine jag ska använda pga av kommentarerna. 300 gram?
Else-marie
Hej Else-Marie! Vi har nu förtydligat i receptet att det är 1/2 aubergine=ca 150 g som ska användas. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
I svar längre ner står helt oklart uttryckt ”Vi har gjort med 1/2 auberigne (à 300 gr).” Man får nog gissa på att det betyder ca 150 gr aubergine i receptet.
Catarina
Hej Catarina! Tack för din kommentar och ursäkta sent svar. Vi har nu förtydligat i receptet att det är 1/2 aubergine (ca 150 g) som ska användas. Hoppas att du tycker om den här veganska "sillen"! Hälsningar Elina
ICA-köket
1/2 aubergine är 300g? Vad är det för jätteaubergine? De som fanns i affären var 225g för en hel...
Sara