Glögg

Fira in advent och jul med hemmagjord glögg. Att koka egen glögg är enkelt där vinet får den klassiska smaken av julkryddor som ingefära, kanel, pomerans och nejlika. Servera gärna glöggen varm med klassiska tillbehör som mandel och russin.

Ingredienser
1 l
6 cm färsk ingefära
1 flaska rödvin (à 75 cl)
2 dl strösocker
1 1/2 dl vodka
2 kanelstänger
3 bitar pomeransskal
ca 10 hela nejlikor
1 tsk hela kardemummakärnor
Till servering
russin
hel skållad sötmandel
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på en hel sats utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi6774 KJ / 1623 kCal
Fett0 g
Salt0.1 g
Kolhydrater178 g
Protein0 g
Kommentarer