Glögg

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Glögg

Fira in advent och jul med hemmagjord glögg. Att koka egen glögg är enkelt där vinet får den klassiska smaken av julkryddor som ingefära, kanel, pomerans och nejlika. Servera gärna glöggen varm med klassiska tillbehör som mandel och russin.

Glögg

Ingredienser

1 l
6 cm  färsk ingefära
1   flaska rödvin (à 75 cl)
2 dl  strösocker
1 1/2 dl  vodka
2   kanelstänger
3   bitar pomeransskal
ca 10   hela nejlikor
1 tsk  hela kardemummakärnor

Till servering

russin
hel skållad sötmandel

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på en hel sats utan serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi6774 KJ / 1623 kCal
Fett0 g
Salt0.1 g
Kolhydrater178 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glögglag
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinglögg
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glödgad glögg
Betyg 3.6 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Granatäppelglögg
Betyg 2.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitvinsglögg utan vanligt socker
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga