Cheesecake med pepparkaka och choklad

Krämig cheesecake med pepparkakor, färskost, kvarg och choklad. Garnera med lingon och låt dina julgäster njuta av denna festliga variant av traditionell cheesecake. Det är en riktig vinnare.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Ingredienser
8 portioner
75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g färskost
1 dl kvarg (10%)
1 dl socker
lingon att garnera med
För alla
Fri från ägg, men kontrollera innehållet i pepparkakorna. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.
Gör så här
Tips
Kakan går även bra att frysa. Ta i så fall ut den ca 1 timme före servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vill bara varna för att apoen inte fungerar klockrent! Jag la till det här receptet till min inköpslista, maken handlade och när han kom hem hade han alla ingredienser utom den vita chokladen. Istället hade appen lagt till 325gr mörk choklad (som maken snällt hade handlat).Panik när jag skulle baka sent på kvällen inför att gästerna skulle komma på förmiddagsfika!
Ingrid
2022-11-26Tack för din kommentar Ingrid! Vad tråkigt att det blev fel. Vi har skickat vidare informationen till våra utvecklare. Hoppas du fick ihop en god fika trots allt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-05Hej. Kan man använda grekisk/turskisk yogurt istället för kvarg?
Anna
2022-08-01Hej Anna! Ja det går fint om den är på 10% Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-05Så enkel och god! Vi blandar lite lingon i smeten också som en fin smakbrytning. Den finns alltid med som efterrätt på julafton.
Katarina
2021-12-24