Cheesecake med pepparkaka och choklad

96
16
Cheesecake med pepparkaka och choklad

Krämig cheesecake med pepparkakor, färskost, kvarg och choklad. Garnera med lingon och låt dina julgäster njuta av denna festliga variant av traditionell cheesecake. Det är en riktig vinnare.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Cheesecake med pepparkaka och choklad

Ingredienser

8 portioner
75 g
smör
150 g
pepparkakor
250 g
vit choklad
75 g
mörk choklad
400 g
färskost
1 dl
kvarg (10%)
1 dl
socker
-
lingon att garnera med

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i pepparkakorna. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Gör så här

Tips

Kakan går även bra att frysa. Ta i så fall ut den ca 1 timme före servering.

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Yvonne

2/16/2021

Vi gör den med granatäpplekärnor istället för lingon som kan vara svårt att få tag på

Cecilia

12/24/2020

Perfekt julefterrätt.

Cecilia

12/20/2020

Ej så förtjust i lingon.Vad kan man dekorera med annars som passar bra ihop med kakan/ cessi

Testa liknande recept