Cheesecake med pepparkaka och choklad

110
20
Cheesecake med pepparkaka och choklad

Krämig cheesecake med pepparkakor, färskost, kvarg och choklad. Garnera med lingon och låt dina julgäster njuta av denna festliga variant av traditionell cheesecake. Det är en riktig vinnare.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Cheesecake med pepparkaka och choklad

Ingredienser

8 portioner
75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g färskost
1 dl kvarg (10%)
1 dl socker
lingon att garnera med

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i pepparkakorna. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Gör så här

Tips

Kakan går även bra att frysa. Ta i så fall ut den ca 1 timme före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

110

Kommentarer

Ingrid

2022-11-26

Vill bara varna för att apoen inte fungerar klockrent! Jag la till det här receptet till min inköpslista, maken handlade och när han kom hem hade han alla ingredienser utom den vita chokladen. Istället hade appen lagt till 325gr mörk choklad (som maken snällt hade handlat).Panik när jag skulle baka sent på kvällen inför att gästerna skulle komma på förmiddagsfika!

Anna

2022-08-01

Hej. Kan man använda grekisk/turskisk yogurt istället för kvarg?

Katarina

2021-12-24

Så enkel och god! Vi blandar lite lingon i smeten också som en fin smakbrytning. Den finns alltid med som efterrätt på julafton.