Cheesecake med pepparkaka och choklad
Krämig cheesecake med pepparkakor, färskost, kvarg och choklad. Garnera med lingon och låt dina julgäster njuta av denna festliga variant av traditionell cheesecake. Det är en riktig vinnare.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
8 portioner
75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g färskost
1 dl kvarg (10%)
1 dl socker
lingon att garnera med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott recept! Men vill bara informera att det fortfarande är (typ) samma fel som en kommentar från över ett år sedan. Jag fick in 325g vit choklad i min inköpslista, vilket slutade med för mycket vit choklad i hemmet och ingen mörk choklad :)
Cristoffer
2023-12-23Hej igen Var kanske otydlig jag menade om man använder bakchoklad i receptet alltså choklad för bakning.
Tina
2023-12-16Hej Tina! Ja precis, det är bakchoklad som används. Ledsen att vi var otydliga. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-18Hej Använder man mörk och vit bakchoklad?
Tina
2023-12-14Hej Tina! Det är både vit och mörk choklad i detta recept. Den vita smälter du och den mörka hackas och blandas i smeten. Hoppas du gillar cheesecaken. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-14