Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Cheesecake med pepparkaka och choklad

(198)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Krämig cheesecake med pepparkakor, färskost, kesella och choklad. Garnera med lingon och låt dina julgäster njuta av denna festliga variant av traditionell cheesecake. Det är en riktig vinnare.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 75 g smör
  • 150 g pepparkakor
  • 250 g vit choklad
  • 75 g mörk choklad
  • 400 g färskost
  • 1 dl kesella (10%)
  • 1 dl socker
  • lingon att garnera med
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, gärna en hjärtformad. Grädda bottnen i 8-10 minuter.
  3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen.
  4. Blanda färskost, kesella och socker. Tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
  5. Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar. Garnera med lingon runt kanten.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i pepparkakorna. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Tips

Kakan går även bra att frysa. Ta i så fall ut den ca 1 timme före servering.