Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Cheesecake med pepparkaka och choklad

Krämig cheesecake med pepparkakor, färskost, kvarg och choklad. Garnera med lingon och låt dina julgäster njuta av denna festliga variant av traditionell cheesecake. Det är en riktig vinnare.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, gärna en hjärtformad. Grädda bottnen i 8-10 minuter.
  3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen.
  4. Blanda färskost, kvarg och socker. Tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
  5. Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar. Garnera med lingon runt kanten.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i pepparkakorna. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Tips

Kakan går även bra att frysa. Ta i så fall ut den ca 1 timme före servering.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 75 g smör
  • 150 g pepparkakor
  • 250 g vit choklad
  • 75 g mörk choklad
  • 400 g färskost
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 1 dl socker
  • lingon att garnera med

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info