Fyllda favoriter!

Fyllda ägghalvor

Ägghalvor med goda toppings är ett måste till påskens, midsommarens och julens buffébord! Här bjuder vi på goda smaker från skagen till remoulad och svampcrème.
Tips: Här hittar du alla våra recept med ägg.

10 fyllda ägghalvor

Gör äggen godare med härliga röror och fyllningar. Här är våra favoriter med både klassiska och nya smaker.

  • Ägghalva med svampcreme och finhackad rödlök.

    Svampcrème

    Superenkelt och smakrikt.
    Fördela 200 g färskost med kantarellsmak på 10 ägghalvor. Toppa med finhackad rödlök.

  • Ägghavlor med matjessill och gräslök.

    Matjessillröra

    Klassiska smaker som mättar.
    Häll av och hacka 1 burk matjessill (200 g). Fördela hacket på 10 ägghalvor. Toppa med gräddfil, finskuren gräslök och smulat hårt bröd.

  • Ägghalvor med remoulad

    Remouladägg

    Kräm, krisp och syra.
    Blanda 1 dl finhackade pickles, ½ dl majonnäs, 1 tsk curry och ½ tärnat äpple. Fördela på 10 ägghalvor.

  • Ägghalvor med äggröra och gräslök.

    Äggröra & gräslök

    Dubbel ägglycka.
    Vispa ihop 2 ägg, ½ dl vispgrädde, ½ krm salt och ½ krm peppar. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp tills äggröran är krämig. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med finskuren gräslök.

  • Ägghalva med skagen.

    Ägghalva skagen

    Hyllning till Tore Wretman 100 år.
    Blanda 100 g skalade, grovhackade räkor med 1 dl majonnäs, 1 msk finriven pepparrot och 2 msk finskuren dill. Salta och peppra. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med dill.

  • Ägghalva med senapssill och fänkål.

    Senapssill med fänkål

    Krispig favorit.
    Skär 1 burk senapssill (ca 200 g) i mindre bitar. Stek 1 dl mixad kavring knaprig i 2 msk smör. Fördela sillen på 10 ägghalvor. Toppa med tunt hyvlad fänkål och kavringssmul.

  • Ägghalva med lax, kapris och citron.

    Lax, kapris & citron

    Sköna påsksmaker.
    Bryt 100 g varmrökt lax i mindre bitar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk små kapris och 1 tsk finrivet citronskal. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med finrivet citronskal.

  • Ägghalva med kaviar, rödlök och krisp.

    Kaviar, rödlök & krisp

    Snabbt, enkelt och smakrikt.
    Klicka på ca ½ msk kaviar på varje ägghalva. Toppa med finhackad rödlök och en liten bit finncrisp.

  • Ägghalva med avokado och ädelost

    Avokado med ädelost

    Överraskande god.
    Mosa 1 urgröpt avokado grovt. Blanda med 80 g smulad ädelost. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med räkor.

  • Ägghalva med päron, mynta och lime.

    Päron med mynta & lime

    Oväntad kombo som gör succé.
    Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.

Artiklar (1573)

Goda fyllningar till dina...

Goda djävulsägg

Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg.

Tips!

Koka många ägg

Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!

Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.

4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!

Låååååång!

Låååång mat

På långredagen tycker vi att du ska äta lång mat! Här kommer några långa recept.