Fyllda ägghalvor
Ägghalvor med goda toppings är ett måste till påskens, midsommarens och julens buffébord! Här bjuder vi på goda smaker från skagen till remoulad och svampcrème.
Tips: Här hittar du alla våra recept med ägg.
10 fyllda ägghalvor
Gör äggen godare med härliga röror och fyllningar. Här är våra favoriter med både klassiska och nya smaker.
Svampcrème
Superenkelt och smakrikt.
Fördela 200 g färskost med kantarellsmak på 10 ägghalvor. Toppa med finhackad rödlök.Matjessillröra
Klassiska smaker som mättar.
Häll av och hacka 1 burk matjessill (200 g). Fördela hacket på 10 ägghalvor. Toppa med gräddfil, finskuren gräslök och smulat hårt bröd.Remouladägg
Kräm, krisp och syra.
Blanda 1 dl finhackade pickles, ½ dl majonnäs, 1 tsk curry och ½ tärnat äpple. Fördela på 10 ägghalvor.Äggröra & gräslök
Dubbel ägglycka.
Vispa ihop 2 ägg, ½ dl vispgrädde, ½ krm salt och ½ krm peppar. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp tills äggröran är krämig. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med finskuren gräslök.Ägghalva skagen
Hyllning till Tore Wretman 100 år.
Blanda 100 g skalade, grovhackade räkor med 1 dl majonnäs, 1 msk finriven pepparrot och 2 msk finskuren dill. Salta och peppra. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med dill.Senapssill med fänkål
Krispig favorit.
Skär 1 burk senapssill (ca 200 g) i mindre bitar. Stek 1 dl mixad kavring knaprig i 2 msk smör. Fördela sillen på 10 ägghalvor. Toppa med tunt hyvlad fänkål och kavringssmul.Lax, kapris & citron
Sköna påsksmaker.
Bryt 100 g varmrökt lax i mindre bitar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk små kapris och 1 tsk finrivet citronskal. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med finrivet citronskal.Kaviar, rödlök & krisp
Snabbt, enkelt och smakrikt.
Klicka på ca ½ msk kaviar på varje ägghalva. Toppa med finhackad rödlök och en liten bit finncrisp.Avokado med ädelost
Överraskande god.
Mosa 1 urgröpt avokado grovt. Blanda med 80 g smulad ädelost. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med räkor.Päron med mynta & lime
Oväntad kombo som gör succé.
Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.
Artiklar Visar 1596 stycken
Koka många ägg
Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!
Hur pocherar man ägg?
Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Därför äter vi ägg på påsk
Hur kommer det sig egentligen att vi äter dessa mängder ägg under påsken?
Så gör du hjärtformade ägg
Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Låååång mat
På långredagen tycker vi att du ska äta lång mat! Här kommer några långa recept.
Måla och dekorera ägg till påsk!
Här är 7 vackra tips på hur du får de finaste äggen i påskriset.