Bild laddas
Favoriter!

Fyllda ägghalvor

Ägghalvor med goda toppings är ett måste till buffébordet! Här bjuder vi på några med klassiska smaker, såsom skagen och remoulad, samt några lite överraskande såsom svampcrème och päronmajonnäs med mynta och lime.
Tips: Kan du inte få nog av ägg? Här hittar du alla våra recept med ägg.

10 härliga ägghalvor

Gör äggen godare med härliga röror och fyllningar. Här är våra favoriter med både klassiska och nya smaker.

  • Bild laddas

    Svampcrème

    Superenkelt och smakrikt.
    Fördela 200 g färskost med kantarellsmak på 10 ägghalvor. Toppa med finhackad rödlök.

  • Bild laddas

    Matjessillröra

    Klassiska smaker som mättar.
    Häll av och hacka 1 burk matjessill (200 g). Fördela hacket på 10 ägghalvor. Toppa med gräddfil, finskuren gräslök och smulat hårt bröd.

  • Bild laddas

    Remouladägg

    Kräm, krisp och syra.
    Blanda 1 dl finhackade pickles, ½ dl majonnäs, 1 tsk curry och ½ tärnat äpple. Fördela på 10 ägghalvor.

  • Bild laddas

    Äggröra & gräslök

    Dubbel ägglycka.
    Vispa ihop 2 ägg, ½ dl vispgrädde, ½ krm salt och ½ krm peppar. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp tills äggröran är krämig. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med finskuren gräslök.

  • Bild laddas

    Ägghalva skagen

    Hyllning till Tore Wretman 100 år.
    Blanda 100 g skalade, grovhackade räkor med 1 dl majonnäs, 1 msk finriven pepparrot och 2 msk finskuren dill. Salta och peppra. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med dill.

  • Bild laddas

    Senapssill med fänkål

    Krispig favorit.
    Skär 1 burk senapssill (ca 200 g) i mindre bitar. Stek 1 dl mixad kavring knaprig i 2 msk smör. Fördela sillen på 10 ägghalvor. Toppa med tunt hyvlad fänkål och kavringssmul.

  • Bild laddas

    Lax, kapris & citron

    Sköna påsksmaker.
    Bryt 100 g varmrökt lax i mindre bitar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk små kapris och 1 tsk finrivet citronskal. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med finrivet citronskal.

  • Bild laddas

    Kaviar, rödlök & krisp

    Snabbt, enkelt och smakrikt.
    Klicka på ca ½ msk kaviar på varje ägghalva. Toppa med finhackad rödlök och en liten bit finncrisp.

  • Bild laddas

    Avokado med ädelost

    Överraskande god.
    Mosa 1 urgröpt avokado grovt. Blanda med 80 g smulad ädelost. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med räkor.

  • Bild laddas

    Päron med mynta & lime

    Oväntad kombo som gör succé.
    Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.

Goda fyllningar till dina...

Goda djävulsägg

Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg.
Bild laddas
Tips!

Koka många ägg

Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!
Bild laddas
Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Bild laddas
4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!
Bild laddas
Tips till påsk!

Färga ägg naturligt

Vilka råvaror i ditt kylskåp kan du använda för att färga påskäggen i vackra färger?
Bild laddas
Mattraditioner

Därför äter vi ägg på påsk

Hur kommer det sig egentligen att vi äter dessa mängder ägg under påsken?
Bild laddas
Så här gör du

Så gör du hjärtformade ägg

Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Bild laddas
God och glad påsk!

Klassisk påskmat

Sill, ägg, lax och lamm - vad vore påsken utan dessa rätter?
Bild laddas
Så gör du!

Blåsa ur ägg

Här visar vi hur du lyckas blåsa ur ägg!
Bild laddas