Ägghalvor med goda toppings är ett måste till påskens, midsommarens och julens buffébord! Här bjuder vi på goda smaker från skagen till remoulad och svampcrème.
Tips: Här hittar du alla våra recept med ägg.
Gör äggen godare med härliga röror och fyllningar. Här är våra favoriter med både klassiska och nya smaker.
Superenkelt och smakrikt.
Fördela 200 g färskost med kantarellsmak på 10 ägghalvor. Toppa med finhackad rödlök.
Klassiska smaker som mättar.
Häll av och hacka 1 burk matjessill (200 g). Fördela hacket på 10 ägghalvor. Toppa med gräddfil, finskuren gräslök och smulat hårt bröd.
Kräm, krisp och syra.
Blanda 1 dl finhackade pickles, ½ dl majonnäs, 1 tsk curry och ½ tärnat äpple. Fördela på 10 ägghalvor.
Dubbel ägglycka.
Vispa ihop 2 ägg, ½ dl vispgrädde, ½ krm salt och ½ krm peppar. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp tills äggröran är krämig. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med finskuren gräslök.
Hyllning till Tore Wretman 100 år.
Blanda 100 g skalade, grovhackade räkor med 1 dl majonnäs, 1 msk finriven pepparrot och 2 msk finskuren dill. Salta och peppra. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med dill.
Krispig favorit.
Skär 1 burk senapssill (ca 200 g) i mindre bitar. Stek 1 dl mixad kavring knaprig i 2 msk smör. Fördela sillen på 10 ägghalvor. Toppa med tunt hyvlad fänkål och kavringssmul.
Sköna påsksmaker.
Bryt 100 g varmrökt lax i mindre bitar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk små kapris och 1 tsk finrivet citronskal. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med finrivet citronskal.
Snabbt, enkelt och smakrikt.
Klicka på ca ½ msk kaviar på varje ägghalva. Toppa med finhackad rödlök och en liten bit finncrisp.
Överraskande god.
Mosa 1 urgröpt avokado grovt. Blanda med 80 g smulad ädelost. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med räkor.
Oväntad kombo som gör succé.
Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.
Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!
Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Hur kommer det sig egentligen att vi äter dessa mängder ägg under påsken?
Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
På långredagen tycker vi att du ska äta lång mat! Här kommer några långa recept.
Här är 7 vackra tips på hur du får de finaste äggen i påskriset.