Saffranskladdkaka
Saffranskladdkakan är en klassiker i julkostym! Vit choklad ger kakan härlig kladdighet och sötma. Saffran ger den juliga smaken. Servera kladdkakan till adventsfikat eller på självaste julafton.
Fler spännande varianter på kladdkakerecept .
Ingredienser
12 bitar
100 g smör
1 förp saffran (à 1/2 g)
100 g vit bakchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen
Till servering
hallon, rårörda lingon eller citronkräm (se tips)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi553 KJ / 132 kCal
Fett12 g
Salt0.15 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Gjorde den igår enligt recept tog ut den ut ugn när den var fast i kanter och lite gung i mitten, efter 14 minuter precis som enligt recept. Serverades idag efter en dag i kylen med lemoncurd, tog ut den ur kylen ca 30 min före servering var då fastare precis som den skulle och kladdig. Alla tyckte den var god och recept efterfrågades.
Henrik
2024-12-12Har bakat den här kakan i flera år. Den är supergod och blir perfekt med 14-15 minuter i min ugn. Så testa er fram med tiden. Den här kakan går åt som smör när det bjuds på den.
Anna
2024-12-10Rätt formstorlek och varm ugn 14 min kakan rinner och är dryga centimetern hög gjorde om men samma taskiga resultat 😢
Christine
2024-12-09