Saffranskladdkaka
Saffranskladdkakan är en klassiker i julkostym! Vit choklad ger kakan härlig kladdighet och sötma. Saffran ger den juliga smaken. Servera kladdkakan till adventsfikat eller på självaste julafton.
Fler spännande varianter på kladdkakerecept .
Ingredienser
12 bitar
100 g smör
1 förp saffran (à 1/2 g)
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen
Till servering
hallon, rårörda lingon eller citronkräm (se tips)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi553 KJ / 132 kCal
Fett12 g
Salt0.15 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Kan ni ändra i receptet så man slipper misslyckas med gräddningen pga att man inte läst kommentarerna? Kakan rinner ut fast den fått svalna med den tidsangivelse ni har i recepten…
Cecilia
2024-12-08Kakan var helt rinnig och ogräddad, hade inte ens fått färg efter 14 min i 175 grader på under- och övervärme. Snarare 20- 25 min i ugn.
Katrin
2024-12-08Kakan stod inne i ugnen så länge som receptet beskrev och ett par minuter extra. Den stelnade dock inte när den blivit kall utan var en enda rinnig sörja.
Elenor
2024-12-08