Saffranskladdkakan är en klassiker i julkostym! Vit choklad ger kakan härlig kladdighet och sötma. Saffran ger den juliga smaken. Servera kladdkakan till adventsfikat eller på självaste julafton.
Fler spännande varianter på kladdkakerecept .
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vit choklad mot mjölkproteinfri choklad.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Kommentarer
Kristina
2022-01-02Älskar den - en återkommande klassiker i jultider! Gör den glutenfri med 1dl mandelmjöl + 1dl kokosmjöl med kokosflingor istället för ströbröd.
Aleksandra
2021-12-23Har också behövt göra dubbel sats av denna. I en 24cm form blir det annars knappt 1cm tjock. Använt totalt 3dl socker. Antar att sockermängden kan variera lite beroende på om man tar bak- eller vanlig vitchoklad.
Kaisa-josefin
2021-12-16Går denna att göra glutenfri?
Redaktionen ICAse
2021-12-17Hej Kaisa-Josefin! Ja det går bra, byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Lycka till! Hälsningar Michelle