Klassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det bästa receptet hitintills! Jag malde ner lite mandlar också. Musslorna släppte enkelt från sina formar. Tack🙏
Barbro
2022-12-24Jag gjorde mandelmusslor efter detta receptet i fjol och blev höjd till skyarna av svärmor! Så det blir samma i år igen. Länge leve mandelmusslan!
Johan
2022-12-22Kristina: De går jättebra att frysa in och ta fram samma dag de ska serveras. Kan bli något sköra i kanterna om de är tunna.
Ewa ulrika
2022-12-15