Traditionellt serveras mandelmusslor till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2020
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Kommentarer
Jeanette
2021-12-22Tycker ni kan skriva hur mycket bittermandel ifall man har i flytande form. Tack
Redaktionen ICAse
2022-01-07Hej Jeanette! Ifall man har flytande så kan man ta 1/2 krm bittermandelarom. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ewa
2021-12-19Jättebra recept!
Birgitta
2021-12-18Fantastiskt goda o spröda så dessa kommer att bli framtidens kaka till julaftonkaffet. God Julkram fr Birgitta