Mandelmusslor

23
4
Mandelmusslor

Traditionellt serveras mandelmusslor till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Mandelmusslor

Ingredienser

20 portioner
100 g
rumsvarmt smör
3/4 dl
strösocker
2
finrivna bittermandlar
1 1/2 dl
mandelmjöl
2 dl
vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1
äggvita
-
smält smör (till formarna)

Till servering

sylt
lättvispad grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Lena

2020-12-23

Helena 9 ingredienser, 20 portioner. Jag läste också fel först! Ska baka nu första gången, håller tummarna.

Helena

2020-12-21

Hej! Till receptet på mandelmusslor från Buffé nr 3 2020 så står det 20 buffe att det blir 9 st, det måste väl vara fel

Margareta

2020-12-06

De blev jättegoda!

Testa liknande recept