Mandelmusslor
Klassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
20 portioner
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
2 finrivna bittermandlar
1 1/2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 äggvita
smält smör (till formarna)
Till servering
sylt
lättvispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad gör mandelmjöl för nytta smaken ?
Gun
2024-12-15Mandelmassa i degen istället för mandelmjöl?
Gun
2024-12-15Bra recept på mandelmusslor
Kristina
2024-11-16