Mandelmusslor

43
11
Mandelmusslor

Traditionellt serveras mandelmusslor till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Mandelmusslor

Ingredienser

20 portioner
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
2 finrivna bittermandlar
1 1/2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 äggvita
smält smör (till formarna)

Till servering

sylt
lättvispad grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Jeanette

2021-12-22

Tycker ni kan skriva hur mycket bittermandel ifall man har i flytande form. Tack

Redaktionen ICAse

2022-01-07

Hej Jeanette! Ifall man har flytande så kan man ta 1/2 krm bittermandelarom. Lycka till! Hälsningar Michelle

Ewa

2021-12-19

Jättebra recept!

Birgitta

2021-12-18

Fantastiskt goda o spröda så dessa kommer att bli framtidens kaka till julaftonkaffet. God Julkram fr Birgitta

Testa liknande recept

Marängpaj med citron
Paris brest
Mazariner
Studenttårta
Citronpaj