Mandelmusslor
Klassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
20 portioner
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
2 finrivna bittermandlar
1 1/2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 äggvita
smält smör (till formarna)
Till servering
sylt
lättvispad grädde
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har använt ICAs mandelmjöl men dessa smakar bara vetemjöl. Svårt att få de lossna ur formarna. Oätliga.
Michelle
2024-09-01Mariana, det är ju 100g smör i detta receptet också
Anneli
2024-01-08Försvinnande goda! Jag använde bittermandelarom och tog två kryddmått, då jag gillar mandelsmaken.
Malin
2023-12-23