Mandelmusslor

Betyg 4.6 av 5.
56 personer har röstat
18
Mandelmusslor

Klassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Mandelmusslor

Ingredienser

20 portioner
100 g  rumsvarmt smör
3/4 dl  strösocker
2   finrivna bittermandlar
1 1/2 dl  mandelmjöl
2 dl  vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1   äggvita
smält smör (till formarna)

Till servering

sylt
lättvispad grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
56 personer har röstat

Kommentarer

Det bästa receptet hitintills! Jag malde ner lite mandlar också. Musslorna släppte enkelt från sina formar. Tack🙏

Barbro

2022-12-24

Jag gjorde mandelmusslor efter detta receptet i fjol och blev höjd till skyarna av svärmor! Så det blir samma i år igen. Länge leve mandelmusslan!

Johan

2022-12-22

Kristina: De går jättebra att frysa in och ta fram samma dag de ska serveras. Kan bli något sköra i kanterna om de är tunna.

Ewa ulrika

2022-12-15

Testa liknande recept

Mandelformar med sylt och grädde
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonpaj med mandel
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Småländsk ostkaka
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Macarons
Betyg 3.5 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmelkladdkaka
Betyg 3.3 av 5.
407 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk äppelkaka med mandel
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga