Mandelmusslor

Betyg 4.6 av 5.
79 personer har röstat
31
Mandelmusslor

Klassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Mandelmusslor

Ingredienser

20 portioner
100 g  rumsvarmt smör
3/4 dl  strösocker
2   finrivna bittermandlar
1 1/2 dl  mandelmjöl
2 dl  vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1   äggvita
smält smör (till formarna)

Till servering

sylt
lättvispad grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
79 personer har röstat

Kommentarer

Har använt ICAs mandelmjöl men dessa smakar bara vetemjöl. Svårt att få de lossna ur formarna. Oätliga.

Michelle

2024-09-01

Mariana, det är ju 100g smör i detta receptet också

Anneli

2024-01-08

Försvinnande goda! Jag använde bittermandelarom och tog två kryddmått, då jag gillar mandelsmaken.

Malin

2023-12-23

Testa liknande recept

Macarons
Betyg 3.5 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falsk ostkaka på zucchini
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazariner
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmelkladdkaka
Betyg 3.4 av 5.
424 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria citronbiscotti med choklad
Betyg 3.6 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarintårta med saffran och clementin
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga