Mandelmusslor

Klassiska mandelmusslor serveras oftast till påsk eller jul, men de spröda kakorna passar fint året om. Mandelmusslor är mördegskakor med smak av mandel som bakas i veckade formar. Kakorna toppas med lättvispad grädde och valfri sylt, till exempel hjortronsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ingredienser
20 portioner
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
2 finrivna bittermandlar
1 1/2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 äggvita
smält smör (till formarna)
Till servering
sylt
lättvispad grädde
Gör så här
01:00:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför kan man i skriva ett riktigt recept. Tex om ska göra 24 st då ska man få ut 1, 1/5 äggvita. Vad är det. Det var något också som man skulle vara 3/5. Man har alltid kört 1/2 eller 3/4 eller 1,25. Vad är 1/5.? Jag kan tänka mig vad det är men jag är inte säker
Anki
2025-01-24Enkelt och gott! Mycket gott!!
Monika
2025-01-11Enkelt och gott!
Monika
2025-01-11