Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saffranspannacotta

Saffranet ger denna utsökta efterätt en vacker färg och en djup och julig smak. Denna saffranspannacotta kräver några timmar i frysen och passar därför perfekt till bjudningar då man vill förbereda maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
  3. Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
  4. Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med passionsfrukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Garnering
  • passionsfrukter
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!