Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Saffranspannacotta

(241)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Saffranet ger denna utsökta efterätt en vacker färg och en djup och julig smak. Denna saffranspannacotta kräver några timmar i frysen och passar därför perfekt till bjudningar då man vill förbereda maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Garnering
  • passionsfrukter
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
  3. Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
  4. Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med passionsfrukt.