Pannacotta
Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.
Ingredienser
4 portioner
2 gelatinblad
5 dl grädde
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
Till servering
färska bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bär.
Energi2175 KJ / 519 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g
Kommentarer
Väldigt gott med färska bär till vaniljpannacotta. Fast jag använder sockret i stället för gelatinet
Inger
2024-12-02Vad är den optimala toppingen? Vilket bär eller ngn god sylt?
Susanne
2024-12-01Hej Susanne! Om jag fick välja så skulle jag ta rårörda hjortron men det är ju en smaksak. Eftersom den är smaksatt med vanilj så passar nästan alla bär och frukter till. Så välj din favorit! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-02Vad kan man använda istället för gelatinblad och vilken mängd?
Venera
2024-11-16Hej Venera! Nu för tiden finns det gelatinblad av nöt om du vill använda det. Annars finns det gelésocker. Då använder du 1 dl socker per 5 dl vispgrädde och receptet står på förpackningen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26