Pannacotta

Betyg 4.8 av 5.
120 personer har röstat
24
Pannacotta

Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.

Pannacotta

Ingredienser

4 portioner
2 gelatinblad
5 dl grädde
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker

Till servering

färska bär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
120 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott med färska bär till vaniljpannacotta. Fast jag använder sockret i stället för gelatinet

Inger

2024-12-02

Vad är den optimala toppingen? Vilket bär eller ngn god sylt?

Susanne

2024-12-01

Hej Susanne! Om jag fick välja så skulle jag ta rårörda hjortron men det är ju en smaksak. Eftersom den är smaksatt med vanilj så passar nästan alla bär och frukter till. Så välj din favorit! :) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-12-02

Vad kan man använda istället för gelatinblad och vilken mängd?

Venera

2024-11-16

Hej Venera! Nu för tiden finns det gelatinblad av nöt om du vill använda det. Annars finns det gelésocker. Då använder du 1 dl socker per 5 dl vispgrädde och receptet står på förpackningen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-26

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl bär.
Energi2175 KJ / 519 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Dumlepannacotta
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Daimpannacotta
Betyg 4.4 av 5.
289 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannacottapaj med sommarbär
Betyg 3.1 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljpanacotta med färska bär
Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannacotta med choklad och bär
Betyg 3 av 5.
413 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
Betyg 4.1 av 5.
255 personer har röstat
Över 60 min att tillaga