Pannacotta
Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.
Ingredienser
4 portioner
2 gelatinblad
5 dl grädde
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
Till servering
färska bär
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl bär.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2175 KJ / 519 kCal
Fett50 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej Jag ska göra pannacotta till 70 personer. Hur stora satser kan man göra med ert recept? Hälsningar Eva
Eva
2024-04-06Hej Eva! Med knappen för portionsomvandling kan du bara få upp till 24 portioner. Men detta recept går fint att öka upp till 10 och sen multiplicera själv med 7. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-08Superenkel och god 😋 gjorde budget variant = med vaniljsocker uteslöt vanligt socker
Marie
2024-03-23min capybara tykte den var god!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahaha
Agneta
2024-03-10