Knäck
Klassisk knäck är ett måste till jul. Låt socker, grädde och sirap koka ihop och använda gärna en kökstermometer för att avgöra när knäckens konsistens är perfekt. Spar det här grundreceptet, du kommer garanterat använda det igen!
Ingredienser
50 st
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
50 - 70 knäckformar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mina blev alldeles för lösa. Framgick inte i receptet att smeten skulle koka så länge. Hörde en en vän som gjort det många gånger, och smeten ska koka ca 25min. Ett annat tips är att använda en mycket större kastrull än vad man tror. Smeten ökade typ 3 gånger i volym när den började koka.
Andreas
2024-12-13Hur länge ska det koka ca ?
Karin
2024-12-11Hej Karin! Det tar ca 25 minuter men beror mycket på temperatur, kastrull och hur vid kastrullen är. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-13Superduper
Lena
2024-12-08