Brunkål

54
10
Brunkål

Mumsig brunkål med underbar smak som passar perfekt på julbordet! Puttra ihop din hemmagjorda kål med sirap i grönsaksbuljong och duka upp den tillsammans med korv, köttbullar och revbensspjäll.

Brunkål

Ingredienser

8 bufféportioner
1 kg vitkål
3 msk smör
1/2 dl sirap
15 kryddpepparkorn
2 lagerblad
2 - 2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
salt
peppar
1 msk ättika

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och serveringsförslagen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Receptet är uppdaterat dec 2021.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Ann-marie

2022-12-21

Brukar använda 12% ättika och smaka mig fram. Som någon skrev är detta en långkok, låt det ta tid! Rekommenderar att provsmaka ganska ofta eftersom smaken ändras under koktiden.

Mona

2022-12-17

Jag letar också efter min barndoms smak av brunkål. Kokte denna i gryta i 4 timmar med omrörning varje timme. Lite mer ättika. Jag tror att det som nu saknas är det feta skinkspadet, men det är nog bra att avstå det.

Marie

2022-12-12

Hej, hur länge håller brunkålen i kylen ?

Näringsvärde per portion

Energi 320 KJ / 75 kCal
Fett 31 g
Salt 169 g
Kolhydrater 102 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Kålsoppa
Stuvad vitkål
Slottsstek
Skånsk kålsoppa