Mumsig brunkål med underbar smak som passar perfekt på julbordet! Puttra ihop din hemmagjorda kål med sirap i grönsaksbuljong och duka upp den tillsammans med korv, köttbullar och revbensspjäll.
Kontrollera noga innehållet i buljongen och serveringsförslagen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Receptet är uppdaterat dec 2021.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ann-marie
2022-12-21Brukar använda 12% ättika och smaka mig fram. Som någon skrev är detta en långkok, låt det ta tid! Rekommenderar att provsmaka ganska ofta eftersom smaken ändras under koktiden.
Mona
2022-12-17Jag letar också efter min barndoms smak av brunkål. Kokte denna i gryta i 4 timmar med omrörning varje timme. Lite mer ättika. Jag tror att det som nu saknas är det feta skinkspadet, men det är nog bra att avstå det.
Marie
2022-12-12Hej, hur länge håller brunkålen i kylen ?