Recept: Brunkål
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Brunkål

Betyg
4 röster

Mumsig brunkål med underbar smak som passar perfekt på julbordet! Puttra ihop din hemmagjorda kål med sirap i grönsaksbuljong och duka upp den tillsammans med korv, köttbullar och revbensspjäll.

Ingredienser

  • 1/2 - 1 vitkålshuvud (ca 1 kg för 8 port)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk sirap
  • 1/2 msk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 - 2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)

Så här gör du

  1. Ansa och skär kålen i cm-stora bitar. Fräs kålen i matfettet i en gryta på medelstark värme tills den börjar få färg.
  2. Ringla över sirapen och krydda med salt och peppar. Häll över buljongen och låt puttra under lock ca 1 tim.
  3. Servera kålen på julbordet till korv, köttbullar och revbensspjäll.