Brunkål

25
2
Brunkål

Mumsig brunkål med underbar smak som passar perfekt på julbordet! Puttra ihop din hemmagjorda kål med sirap i grönsaksbuljong och duka upp den tillsammans med korv, köttbullar och revbensspjäll.

Skriv ut
Brunkål

Ingredienser

8 portioner
1/2 - 1
vitkålshuvud (ca 1 kg för 8 port)
2 msk
smör eller margarin
2 msk
sirap
1/2 msk
salt
1 krm
peppar
2 - 2 1/2 dl
grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och serveringsförslagen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Hans

12/12/2012

Jag tycker att det blir godare att lägga kålen i en långpanna i ugnen 225 grader i en timme. Rör om var 20:e minut.

Liselott

12/17/2007

Behöver lagas lite längre för att blir riktigt mjuk som man är van vid. God smak. Tog i några droppar ättika, man får smaka sig fram.

Näringsvärde per portion

Energi 320 KJ / 75 kCal
Fett 3.1 g
Salt 1.69 g
Kolhydrater 10.2 g
Protein 1.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept