Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Brunkål

Mumsig brunkål med underbar smak som passar perfekt på julbordet! Puttra ihop din hemmagjorda kål med sirap i grönsaksbuljong och duka upp den tillsammans med korv, köttbullar och revbensspjäll.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 vitkålshuvud (ca 1 kg för 8 port)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk sirap
  • 1/2 msk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär kålen i cm-stora bitar. Fräs kålen i matfettet i en gryta på medelstark värme tills den börjar få färg.
  2. Ringla över sirapen och krydda med salt och peppar. Häll över buljongen och låt puttra under lock ca 1 tim.
  3. Servera kålen på julbordet till korv, köttbullar och revbensspjäll.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(9)

Näringsvärde
Per portion

Energi
320 kJ / 75 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept