Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Brunkål

(9)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Mumsig brunkål med underbar smak som passar perfekt på julbordet! Puttra ihop din hemmagjorda kål med sirap i grönsaksbuljong och duka upp den tillsammans med korv, köttbullar och revbensspjäll.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 vitkålshuvud (ca 1 kg för 8 port)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk sirap
  • 1/2 msk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär kålen i cm-stora bitar. Fräs kålen i matfettet i en gryta på medelstark värme tills den börjar få färg.
  2. Ringla över sirapen och krydda med salt och peppar. Häll över buljongen och låt puttra under lock ca 1 tim.
  3. Servera kålen på julbordet till korv, köttbullar och revbensspjäll.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 3,5 g
Energi
320 kJ / 75 kCal
Läs mer om näringsvärden