Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Hovmästarsås

Klassisk hovmästarsås med en extra smakrik och krämig konsistens. Såsen tillagas av dijonsenap, svensk senap, dill och vitvinsvinäger. Denna utsökta och lyxiga sås passar perfekt till lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman de båda senapssorterna, socker, salt, peppar och vinäger.
  2. Tillsätt oljan droppvis eller i en fin stråle under kraftig omrörning så att såsen blir tjock. Det går utmärkt att använda elvisp.
  3. Tillsätt hackad dill och smaka gärna av med nymalen peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Tips

Det är viktigt att senapen och oljan har samma temperatur.
Det är trevligt att byta ut senapen mot skånsk senap, då blir såsen lite grövre i strukturen.
Prova med farinsocker istället för vanligt socker. Det blir en mustigare och karamelligare smak.

Ingredienser

  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl olja
  • 1 dl hackad dill
  • ev peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 7194 kJ / 1719 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer