Hovmästarsås

Betyg 3.7 av 5.
95 personer har röstat
17
Hovmästarsås

Klassisk hovmästarsås, perfekt att servera på traditionellt vis till gravad lax. Detta recept ger en extra smakrik och krämig konsistens. Såsen tillagas av dijonsenap, svensk senap, dill och vitvinsvinäger.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Hovmästarsås

Ingredienser

undefined
2 msk  svensk senap
1 msk  dijonsenap
1 msk  strösocker
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 msk  vitvinsvinäger
2 dl  olja
1 dl  hackad dill
ev peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Tips

Det är viktigt att senapen och oljan har samma temperatur.
Det är trevligt att byta ut senapen mot skånsk senap, då blir såsen lite grövre i strukturen.
Prova med farinsocker istället för vanligt socker. Det blir en mustigare och karamelligare smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
95 personer har röstat

Kommentarer

En dl olja räcker!!

Katarina

2024-04-27

Alldeles för mycket olja. Räcker med 1 dl.

Eva

2023-12-25

Kul och lätt!

Anna-clara

2023-12-23

Näringsvärde per portion

Energi7194 KJ / 1719 kCal
Fett183 g
Salt4.07 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Gravlaxsås
Betyg 4 av 5.
99 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mandelpotatis-tilltugg
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelpotatis med balsamvinägerstekt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalvor med räkor och senapskräm
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen tomatsallad med sockerärtor och dilldressing
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxröra med potatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga