Hovmästarsås

54
6
Hovmästarsås

Klassisk hovmästarsås, perfekt att servera på traditionellt vis till gravad lax. Detta recept ger en extra smakrik och krämig konsistens. Såsen tillagas av dijonsenap, svensk senap, dill och vitvinsvinäger.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Hovmästarsås

Ingredienser

2 msk
svensk senap
1 msk
dijonsenap
1 msk
socker
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
vitvinsvinäger
2 dl
olja
1 dl
hackad dill
-
ev peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Tips

Det är viktigt att senapen och oljan har samma temperatur.
Det är trevligt att byta ut senapen mot skånsk senap, då blir såsen lite grövre i strukturen.
Prova med farinsocker istället för vanligt socker. Det blir en mustigare och karamelligare smak.

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Fredrik

12/26/2020

Smaka av med vinägern först efter att Ni fått såsen att tjockna.

Håkan

12/16/2016

Mycket uppskattat av mina middagsgäster

Pétur

12/16/2014

Jag gillar att köra i ett ägg till hovmästarn, dansk hovmästare heter det visst då. Lite krämigare och "majonäsigare". Passar så bra till rökt- och gravadlax.

Näringsvärde per portion

Energi 7194 KJ / 1719 kCal
Fett 183 g
Salt 4.07 g
Kolhydrater 22 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept