Hovmästarsås

Betyg 3.8 av 5.
100 personer har röstat
19
Hovmästarsås

Klassisk hovmästarsås, perfekt att servera på traditionellt vis till gravad lax. Detta recept ger en extra smakrik och krämig konsistens. Såsen tillagas av dijonsenap, svensk senap, dill och vitvinsvinäger.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Hovmästarsås

Ingredienser

4 portioner
2 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olja
1 dl hackad dill
ev peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
100 personer har röstat

Kommentarer

Ta mindre olja

Eva gunilla

2024-12-07

Bytte ut oljan mot creme fraiche, sockret mot honung och la i en 2 krossade vitlöksklyftor

Håkan

2024-06-24

En dl olja räcker!!

Katarina

2024-04-27

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi7194 KJ / 1719 kCal
Fett183 g
Salt4.07 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Gravlaxsås
Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ägghalvor med räkor och senapskräm
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen tomatsallad med sockerärtor och dilldressing
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dragonsenap
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spetskål på grillen med dressing och äppelsallad
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad falukorv med färskpotatissallad
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga