Klassisk hovmästarsås, perfekt att servera på traditionellt vis till gravad lax. Detta recept ger en extra smakrik och krämig konsistens. Såsen tillagas av dijonsenap, svensk senap, dill och vitvinsvinäger.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2000
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Britt
2022-12-21Hej! Hovmästarsåsen blev tunn, har aldrig blivit det tidigare, vad göra för att få den tjockare?
Piia
2022-10-07Vispade f hand o ville ha den tjockare m el visp m då blev den tunnare Hur gör man då
Redaktionen ICAse
2022-10-11Hej Piia! Generellt blir en hemgjord hovmästarsås lite lösare än den som köps på burk i matbutiken. Om såsen blir för lös har du sannolikt haft i oljan för fort. En handvispad sås kan tyvärr inte bli tjockare med elvisp. Hälsningar Elina
Per-erik
2022-04-16Hade 1,5 dl olja. Lade till några droppar flytande honung för att balansera syran från vinäger. Den blev väldigt god!