UNDER 15 MIN | Enkel

Rödbetssallad med äpple

Rödbetssallad med äpple är en klassiker på julbordet! Prova detta recept där krispigt, syrligt äpple och hackad rödbeta blandas med en krämig sås med crème fraiche, majonnäs och senap.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och låt rödbetorna rinna av, spar några matskedar av spadet. Skär rödbetorna i små tärningar. Skär äpplet i små tärningar.
  2. Blanda rödbetor och äpple med övriga ingredienser och smaka av ev med lite av rödbetslagen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 burk inlagda rödbetor (à ca 500 g)
  • 1 litet äpple (à ca 80-100 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk grovkornig senap
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 - 2 msk lag av rödbetorna