Ris à la Malta
Servera ris à la Malta, eller risalamalta, som juldessert med apelsin. Du gör den genom att koka grötris med mjölk och tillsätta grädde i riset när det har svalnat, komplettera med lite flor- och vaniljsocker för att få en sötare smak. Du kan också använda färdig gröt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
8 portioner
2 dl grötris
4 dl vatten
1/2 tsk salt
6 - 7 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Till servering
2 apelsiner
hackad sötmandel eller valfria nötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett12 g
Salt0.99 g
Kolhydrater30 g
Protein7 g
Kommentarer
Tack för receptet! Risalamalta är så gott. Jag är diabetiker, tycker det hade varit så mycket enklare om ni skrivit nätingsinnehåll per 100 gram i stället, en portion…ja det är väldigt individuellt.
Torbjörn
2023-12-24Den är bra eftersom min sambo är diabetiker. Och den är också bra för alla dessutom.
Lilian
2023-01-15En fräsch sallad till julmatenen
Siv
2022-12-24