Ris à la Malta

187
28
Ris à la Malta

Servera ris à la Malta, eller risalamalta, som juldessert med apelsin. Du gör den genom att koka grötris med mjölk och tillsätta grädde i riset när det har svalnat, komplettera med lite flor- och vaniljsocker för att få en sötare smak. Du kan också använda färdig gröt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ris à la Malta

Ingredienser

8 portioner
2 dl grötris
4 dl vatten
1/2 tsk salt
6 - 7 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Till servering

2 apelsiner
hackad sötmandel eller valfria nötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria alternativ.

Gör så här

Tips

Använd färdigköpt risgrynsgröt istället för att koka egen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

187

Kommentarer

Lilian

2023-01-15

Den är bra eftersom min sambo är diabetiker. Och den är också bra för alla dessutom.

Siv

2022-12-24

En fräsch sallad till julmatenen

Johan

2021-12-26

Enkelt, gott och onyttigt! Precis som det ska vara ❤

Näringsvärde per portion

Energi 1074 KJ / 257 kCal
Fett 12 g
Salt 99 g
Kolhydrater 30 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden