Ris à la Malta

127
23
Ris à la Malta

Servera ris à la Malta, eller risalamalta, som juldessert med apelsin. Du gör den genom att koka grötris med mjölk och tillsätta grädde i riset när det har svalnat, komplettera med lite flor- och vaniljsocker för att få en sötare smak. Du kan också använda färdig gröt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ris à la Malta

Ingredienser

8 portioner
2 dl
grötris
4 dl
vatten
1/2 tsk
salt
6 - 7 dl
mjölk
2 dl
vispgrädde
1/2 dl
florsocker
1 msk
vaniljsocker

Till servering

2
apelsiner
-
hackad sötmandel eller valfria nötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria alternativ.

Gör så här

Tips

Använd färdigköpt risgrynsgröt istället för att koka egen.

Vad tyckte du om receptet?

127

Kommentarer

Mats

2020-12-24

Ris 'a la malta serveras med saftsås, annars är det inte ris 'a la malta.

Rose-marie

2020-12-23

Hej, har köpt ica-a grötris och enligt det receptet för 6 port. ska man ha 2 1/2 dl ris, 5dl vatten och 8-9 dl mjölk. Alltså helt annat än vad ni skriver i detta recept för 6 port. Hmm

Emelie

2020-01-22

Tycker den blev bättre med mer mjölk. Vill man äta den senare igen kan man vispa upp grädde och hälla på igen.

Näringsvärde per portion

Energi 1074 KJ / 257 kCal
Fett 12 g
Salt 0.99 g
Kolhydrater 30 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept