Recept: Ris à la Malta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Ris à la Malta

Betyg
29 röster

Smarrig Ris à la Malta som du gör genom att koka grötris med mjölk. Tillsätt den fluffiga grädden i riset när det har svalnat, komplettera med lite flor- och vaniljsocker för att få en sötare smak till efterrätten. Servera med syrliga bär.

Ingredienser

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 l mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ev apelsinklyftor

Så här gör du

  1. Koka riset med vatten och salt i en gryta ca 10 min under lock.
  2. Tillsätt mjölken och låt stå och svälla på svag värme ca 45 min under lock.
  3. Låt gröten kallna.
  4. Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp.
  5. Vänd ner grädden i den kalla gröten. Smaka av med flor- och vaniljsocker. Servera ris à la Maltan med rårörda bär.
Tips

Skär gärna ner apelsinklyftor i bitar och vänd ner i riset.

Vid tidsbrist:
Blanda färdigköpt risgrynsgröt med vispad grädde och servera med bär.