Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Sillsallad

På buffébordet till både påsk och jul passar denna krämiga sillsallad perfekt. Blanda tärningar av sillfiléer, inlagda rödbetor, potatis, äpple och lök. Garnera den goda sillsalladen med vispad grädde och persilja och servera med kokta äggklyftor.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillen i små tärningar.Tärna rödbetor och potatis smått. Skölj, kärna ur och fintärna äpplena. Skala och finhacka löken. Blanda sillen med rödbetor, potatis, äpple och lök.
  2. Blanda majonnäs och grädde i en skål. Vänd försiktigt ner i salladen.
  3. Packa sillsalladen hårt i en vattensköljd skål och ställ kallt i ett par timmar.
  4. Stjälp upp på ett serveringsfat och dekorera med vispad grädde, äggklyftor och persilja.

Tips

Vid tidsbrist: Lägg upp sillsallad från burk och garnera med vispad grädde, äggklyftor och persilja.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(16)

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 salta sillfiléer som lagts i kallt vatten några timmar eller ursaltade sillfiléer.
  • 6 inlagda rödbetor
  • 3 kalla kokta potatisar
  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl vispad grädde
Garnering
  • vispad grädde
  • äggklyftor
  • persilja
Lägg till i inköpslistan