Sillsallad
På buffébordet till både påsk och jul passar denna krämiga sillsallad perfekt. Blanda tärningar av sillfiléer, inlagda rödbetor, potatis, äpple och lök. Garnera den goda sillsalladen med vispad grädde och persilja och servera med kokta äggklyftor.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
8 portioner
3 salta sillfiléer som lagts i kallt vatten några timmar eller ursaltade sillfiléer.
6 inlagda rödbetor
3 kalla kokta potatisar
2 äpplen
1 gul lök
1/2 dl majonnäs
1/2 dl vispad grädde
Garnering
vispad grädde
äggklyftor
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Absolut ska det vara saltgurka i och man tar bort majonnäsen samt vispgrädde och använder gräddfil istället.
Michaela
2018-11-22Älskar sillsallad. Bra recept som man stjälper upp och dekorerar.
Anna-lena
2016-12-19Ta bort sillen helt och salta lite i stället. Lägg till hackad saltgurka och ta bort grädden samt majonnäsen. Passar för veganer!
Annika
2004-12-21