Sillsallad

Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
8
Sillsallad

På buffébordet till både påsk och jul passar denna krämiga sillsallad perfekt. Blanda tärningar av sillfiléer, inlagda rödbetor, potatis, äpple och lök. Garnera den goda sillsalladen med vispad grädde och persilja och servera med kokta äggklyftor.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Sillsallad

Ingredienser

8 portioner
3   salta sillfiléer som lagts i kallt vatten några timmar eller ursaltade sillfiléer.
6   inlagda rödbetor
3   kalla kokta potatisar
2   äpplen
1   gul lök
1/2 dl  majonnäs
1/2 dl  vispad grädde

Garnering

vispad grädde
äggklyftor
persilja

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist: Lägg upp sillsallad från burk och garnera med vispad grädde, äggklyftor och persilja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Absolut ska det vara saltgurka i och man tar bort majonnäsen samt vispgrädde och använder gräddfil istället.

Michaela

2018-11-22

Älskar sillsallad. Bra recept som man stjälper upp och dekorerar.

Anna-lena

2016-12-19

Ta bort sillen helt och salta lite i stället. Lägg till hackad saltgurka och ta bort grädden samt majonnäsen. Passar för veganer!

Annika

2004-12-21

Testa liknande recept

Grillad sill
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mormors ryska sill
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk sillsallad
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karins sherrysill
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
5-minuterssill med äpple rödbeta och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med brynt smör, rödbetor och ägg
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga