Sillsallad

20
8
Sillsallad

På buffébordet till både påsk och jul passar denna krämiga sillsallad perfekt. Blanda tärningar av sillfiléer, inlagda rödbetor, potatis, äpple och lök. Garnera den goda sillsalladen med vispad grädde och persilja och servera med kokta äggklyftor.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Sillsallad

Ingredienser

8 portioner
3 salta sillfiléer som lagts i kallt vatten några timmar eller ursaltade sillfiléer.
6 inlagda rödbetor
3 kalla kokta potatisar
2 äpplen
1 gul lök
1/2 dl majonnäs
1/2 dl vispad grädde

Garnering

vispad grädde
äggklyftor
persilja

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist: Lägg upp sillsallad från burk och garnera med vispad grädde, äggklyftor och persilja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Michaela

2018-11-22

Absolut ska det vara saltgurka i och man tar bort majonnäsen samt vispgrädde och använder gräddfil istället.

Anna-lena

2016-12-19

Älskar sillsallad. Bra recept som man stjälper upp och dekorerar.

Annika

2004-12-21

Ta bort sillen helt och salta lite i stället. Lägg till hackad saltgurka och ta bort grädden samt majonnäsen. Passar för veganer!