Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Enkelt äppelmos

Laga hemgjort enkelt äppelmos som smakar ofantligt gott och med detta recept är det inte alls komplicerat. Detta enkla äppelmos kan utan problem djupfrysas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Använd väl mogna, men inte övermogna äpplen till mos. Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare och skalkniv. Det är viktigt att ev. skadade partier och insektsangrepp skärs bort. Lägg de färdigansade äppelklyftorna i kallt vatten så att de inte mörknar.
  2. Sila bort vattnet och lägg äppelklyftorna i en kastrull. Koka upp äppelklyftorna med vattnet på svag värme så att det inte bränner vid. Rör om då och då. Känn med en provsticka att äpplena är mjuka. Rör ner sockret och låt koka upp igen.
  3. Mosa äpplena med en slev eller kör dem till mos i matberedare. Fyll skålen till hälften och mixa i ett par omgångar så att moset inte rinner över.
  4. Häll upp i frysburkar i passande storlekar. Låt svalna och sätt på lock.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Moset kan också djupfrysas och tas fram vartefter!

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 1 kg äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 544 kJ / 130 kCal