Lantpaté med pistagenötter
Den här lantpatén görs på kycklinglever, kalvfärs och rimmat fläsk. Pistagenötter ger både en spännande smak och välkommen konsistensbrytning. Servera gärna med cumberlandsås!
Ingredienser
30 portioner
450 g färsk eller fryst kycklinglever
20 enbär
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad salvia
2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk mald svartpeppar från kvarn
3 vitlöksklyftor
250 g skivat rimmat fläsk
500 g kalvfärs
1 1/2 tsk salt
3 ägg
1 dl rött vin eller rött matlagningsvin
2 dl vispgrädde
2 dl pistagenötter (2 dl motsvarar ca 90 g)
Till servering
cornichons
bröd
cumberlandsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi505 KJ / 121 kCal
Fett9.5 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1.3 g
Protein8.5 g
Kommentar
30 portioner måste vara fel
Britt ylva
2022-12-22