Lantpaté med pistagenötter

17
1
Lantpaté med pistagenötter

Den här lantpatén görs på kycklinglever, kalvfärs och rimmat fläsk. Pistagenötter ger både en spännande smak och välkommen konsistensbrytning. Servera gärna med cumberlandsås!

Lantpaté med pistagenötter

Ingredienser

30 portioner
450 g färsk eller fryst kycklinglever
20 enbär
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad salvia
2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk mald svartpeppar från kvarn
3 vitlöksklyftor
250 g skivat rimmat fläsk
500 g kalvfärs
1 1/2 tsk salt
3 ägg
1 dl rött vin eller rött matlagningsvin
2 dl vispgrädde
2 dl pistagenötter (2 dl motsvarar ca 90 g)

Till servering

cornichons
bröd
cumberlandsås

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Det går utmärkt att frysa patén!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Britt ylva

2022-12-22

30 portioner måste vara fel

Näringsvärde per portion

Energi 505 KJ / 121 kCal
Fett 9.5 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 1.3 g
Protein 8.5 g
Läs mer om näringsvärden