Lantpaté med pistagenötter

Betyg 3.5 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lantpaté med pistagenötter

Den här lantpatén görs på kycklinglever, kalvfärs och rimmat fläsk. Pistagenötter ger både en spännande smak och välkommen konsistensbrytning. Servera gärna med cumberlandsås!

Lantpaté med pistagenötter

Ingredienser

30 portioner
450 g färsk eller fryst kycklinglever
20 enbär
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad salvia
2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk mald svartpeppar från kvarn
3 vitlöksklyftor
250 g skivat rimmat fläsk
500 g kalvfärs
1 1/2 tsk salt
3 ägg
1 dl rött vin eller rött matlagningsvin
2 dl vispgrädde
2 dl pistagenötter (2 dl motsvarar ca 90 g)

Till servering

cornichons
bröd
cumberlandsås

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.17 personer har röstat

Kommentar

30 portioner måste vara fel

Britt ylva

2022-12-22

Näringsvärde per portion

Energi505 KJ / 121 kCal
Fett9.5 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1.3 g
Protein8.5 g

Testa liknande recept

Smält sylta med pistage och cornichons
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd
Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kycklinglevermousse på kronärtskocksbottnar
0 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kycklingrullader
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kycklinglevermousse med ingefärslingon
Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad chorizo i tunnbröd med citron, grillad paprika och cornichons
Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad