Risgrynsgröt
Risgrynsgröt är en given klassiker under vinterhalvåret. Låt gröten koka 30-40 minuter och servera med kanel och mjölk. Tomtegröten värmer gammal som ung och smakar lika gott till frukost som lunch och middag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 dl grötris (rundkornigt ris)
4 dl vatten
1 kanelstång
1/2 tsk salt
ca 7 - 7 1/2 dl mjölk
ev socker
Till servering
mjölk
kanel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1465 KJ / 350 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein13 g
Kommentarer
Jag kör gröten i croc poten med risotto program i 15 min. Sen bort med locket och den får puttra en stund. Jättebra recept till croc pot. Har provat fler med denna funkar bäst!
Kirsi
2024-12-02Jag gjorde denna med laktosfri mjölk och lite sirap istället för socker så jag bara hade det hemma just då😊blev jättegott
Stina
2024-12-02Kör denna varje jul med lite extra kanelstång och noga omrörning tills mjölken kokat upp och värmen sänkts igen. Hittills aldrig misslyckats👍
Josefin
2024-11-20