Risgrynsgröt

441
13
Risgrynsgröt

Risgrynsgröt är en given klassiker under vinterhalvåret. Låt gröten koka 30-40 minuter och servera med kanel och mjölk. Tomtegröten värmer gammal som ung och smakar lika gott till frukost som lunch och middag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Risgrynsgröt

Ingredienser

4 portioner
2 dl grötris (rundkornigt ris)
4 dl vatten
1 kanelstång
1/2 tsk salt
ca 7 - 7 1/2 dl mjölk
ev socker

Till servering

mjölk
kanel

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

441

Kommentarer

Joakim

2021-12-29

Jag följde Jennys tips om att byta ut 2 dl av mjölken mot grädde, vart toppen!

Madeleine

2021-11-27

Använder ICA Havredryck Barista istället för mjölk, blir gräddigt och supersmarrit! Kan inte inta mjölkprotein (cassein) alltså inte ens laktosfria produkter.

Jenny

2021-01-21

Ett gott grundrecept men som blir extra smarrigt om man lägger till en rejäl klick smör och byter ut 2 dl av mjölken till vispgrädde :-)

Näringsvärde per portion

Energi 1465 KJ / 350 kCal
Fett 9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Vegansk risgrynsgröt
Risgrynsgröt i ugn
Lisas sagogröt
Havrerisgrynsgröt
Arroz con leche