Risgrynsgröt

Betyg 4 av 5.
531 personer har röstat
31
Risgrynsgröt

Risgrynsgröt är en given klassiker under vinterhalvåret. Låt gröten koka 30-40 minuter och servera med kanel och mjölk. Tomtegröten värmer gammal som ung och smakar lika gott till frukost som lunch och middag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Risgrynsgröt

Ingredienser

4 portioner
2 dl grötris (rundkornigt ris)
4 dl vatten
1 kanelstång
1/2 tsk salt
ca 7 - 7 1/2 dl mjölk
ev socker

Till servering

mjölk
kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
531 personer har röstat

Kommentarer

Jag kör gröten i croc poten med risotto program i 15 min. Sen bort med locket och den får puttra en stund. Jättebra recept till croc pot. Har provat fler med denna funkar bäst!

Kirsi

2024-12-02

Jag gjorde denna med laktosfri mjölk och lite sirap istället för socker så jag bara hade det hemma just då😊blev jättegott

Stina

2024-12-02

Kör denna varje jul med lite extra kanelstång och noga omrörning tills mjölken kokat upp och värmen sänkts igen. Hittills aldrig misslyckats👍

Josefin

2024-11-20

Näringsvärde per portion

Energi1465 KJ / 350 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Vegansk risgrynsgröt
Betyg 4.6 av 5.
92 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risgrynsgröt i ugn
Betyg 4.5 av 5.
230 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomtegröt
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risgrynsgröt - mjölkfri
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risgrynsgröt med saffran och varma körsbär
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havrerisgrynsgröt
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga