Risgrynsgröt

265
11
Risgrynsgröt

Risgrynsgröt är en given klassiker under vinterhalvåret. Låt gröten koka 30-40 minuter och servera med kanel och mjölk. Tomtegröten värmer ung som gammal och smakar lika gott till lunch som middag.

Skriv ut
Risgrynsgröt

Ingredienser

4 portioner
2 dl
grötris (rundkornigt ris)
4 dl
vatten
1
kanelstång
1/2 tsk
salt
ca 7 - 7 1/2 dl
mjölk
-
ev socker

Till servering

mjölk
kanel
Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

265

Kommentarer

Jenny

1/21/2021

Ett gott grundrecept men som blir extra smarrigt om man lägger till en rejäl klick smör och byter ut 2 dl av mjölken till vispgrädde :-)

Marianne

1/6/2021

Kan man göra gröt med matris

Magnus

12/19/2020

Mycket lätt o enkelt, lägger även i ca 25g smör (till 4-6 port. Gott för smaken👍

Näringsvärde per portion

Energi 1465 KJ / 350 kCal
Fett 9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept