Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt är en given klassiker under vinterhalvåret. Låt gröten koka 30-40 minuter och servera med kanel och mjölk. Tomtegröten värmer ung som gammal och smakar lika gott till lunch som middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp och låt gröten svälla på svag värme under lock 30-40 minuter. Smaka ev av med socker.
  3. Ät gröten med mjölk och kanel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl grötris (rundkornigt ris)
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1/2 tsk salt
  • ca 7 1/2 dl mjölk
  • ev socker
Till servering
  • mjölk
  • kanel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1465 kJ / 350 kCal