Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Ischoklad

Smarrig ischoklad som är superenkel att tillaga. Utmärkt att lägga i en fin ask och ta med som gå-bort-present. Du kan även smaksätta ischokladen med till exempel konjak eller rom för att få en mer vuxenanpassad smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält kokosfettet i en kastrull. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kokosfettet, rör kraftigt tills chokladen är smält.
  2. Häll upp smeten i formarna med hjälp av en tillbringare. Låt dem stå kallt tills de stelnat.

Tips

Smaksättningar:

Konjak eller rom.

1 tsk rivet apelsinskal (till 60 st).

1/2 tsk nymald kardemumma (till 60 st).

Pepparmintsarom efter smak.

Ingredienser

Portioner: 60 st
  • 200 g kokosfett
  • 250 g mörk choklad
  • små aluminiumfolieformar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!