Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Betyg 4.2 av 5.
153 personer har röstat
52
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Njut av saftiga revbensspjäll som du kokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.

Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Ingredienser

4 portioner

Revben

2 gula lökar
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
15 svartpepparkorn
2 tsk salt
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar

Ingefärsglaze

4 msk riven färsk ingefära
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1/2 dl flytande honung
1 msk japansk soja

Till servering

rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
153 personer har röstat

Kommentarer

Jättefint recept.

Anders

2024-12-08

Jag har använt detta recept flera gånger med gott resultat. Men som många skriver blir det ingen glaze av så kort sjudning. Provade precis och för mig tog det ca 30 minuter för rätt konsistens.

Viktoria

2024-10-07

Hej Viktoria och övriga kunder som lagat receptet! ICAs kockar har nu sett över mängderna i glazen och minskat vätskan. Lycka till med matlagningen. Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-10-10

Varför svarar ej kocken på alla kommentarer tar ang blaskig glaze? Jag lagar just nu och ja den är rinnig . Har 25min kvar tills köttet sjudit klart. Jag får ånga bort vätskan i glasen då. I övrigt är d goda smaker i både spad och glaze

Pamela

2024-10-02

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein47 g

Testa liknande recept

Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
Betyg 3.5 av 5.
371 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Doppspad med äpple och ingefära
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med honung och chili
Betyg 3.1 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med julmustglaze
Betyg 4.7 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga