Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Njut av saftiga revbensspjäll som du kokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.

Ingredienser
4 portioner
Revben
2 gula lökar
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
15 svartpepparkorn
2 tsk salt
3 lagerblad
1 köttbuljongtärning
Ingefärsglaze
4 msk riven färsk ingefära
2 dl färskpressad apelsinsaft
1 dl flytande honung
1/2 dl japansk soja
Till servering
rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein47 g
Kommentarer
Bra med förkokning men det var för lång koktid. För sött för vår smak. Jag använde hälften av honungen men det var för sött. Bättre med citron i såsen o apelsin i salladen.
Charlotte
2023-12-03Har gjort det flera gånger. Men som flera andra kommenterat...det tar tid att koka ihop glaze! Tar mycket längre tid. Blir dock väldig kladdig och bra när den reduceras ner i ugnen.
Martin
2023-09-25Glaze hm. Koka koka, nu är den säkert färdig. Hm, måste nog läsa kommentarerna. Okey, koka koka lite till. Nämen nu måste den vara klar. Vila kött. Reducera sky gör gräddsås. Glaze hm. Nä nu jäklar, koka koka KOKA. Glasera kött, in i ugn. Koka ris. Servera. Pust!
Maria
2023-02-24