Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
Njut av saftiga revbensspjäll som du kokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.
Ingredienser
4 portioner
Revben
2 gula lökar
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
15 svartpepparkorn
2 tsk salt
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
Ingefärsglaze
4 msk riven färsk ingefära
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1/2 dl flytande honung
1 msk japansk soja
Till servering
rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein47 g
Kommentarer
Jättefint recept.
Anders
2024-12-08Jag har använt detta recept flera gånger med gott resultat. Men som många skriver blir det ingen glaze av så kort sjudning. Provade precis och för mig tog det ca 30 minuter för rätt konsistens.
Viktoria
2024-10-07Hej Viktoria och övriga kunder som lagat receptet! ICAs kockar har nu sett över mängderna i glazen och minskat vätskan. Lycka till med matlagningen. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-10-10Varför svarar ej kocken på alla kommentarer tar ang blaskig glaze? Jag lagar just nu och ja den är rinnig . Har 25min kvar tills köttet sjudit klart. Jag får ånga bort vätskan i glasen då. I övrigt är d goda smaker i både spad och glaze
Pamela
2024-10-02