Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Njut av saftiga revbensspjäll som du kokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Revben: Skala och skär lökarna i klyftor. Lägg köttet tillsammans med lök, pepparkorn, salt, lagerblad och smulad buljongtärning i en kastrull. Täck med vatten och koka upp. Ta bort skummet. Sjud revbenen 11/2 timme. Häll eventuellt på lite vatten ibland så att det hela tiden täcker köttet.
  2. Ingefärslaze: Skala och riv ingefäran. Pressa saften ur apelsinen.  
  3. Koka upp apelsinsaft och honung. Koka ihop det i 3-4 minuter. Tillsätt soja och ingefära och koka upp.  
  4. Sätt ugnen på 225˚C. 
  5. Vänd de kokta revbenen i glazen och lägg i en ugnssäker form. 
  6. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter, vänd köttet då och då. Pensla rikligt med resterande glaze.
  7. Till servering: Gärna Rödkålssallad med citron och persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Revben
  • 2 gula lökar
  • ca 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 15 svartpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • 3 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
Ingefärsglaze
  • 4 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 dl flytande honung
  • 1/2 dl japansk soja
Till servering
  • rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer