Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

94
27
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Njut av saftiga revbensspjäll som du kokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.

Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Ingredienser

4 portioner

Revben

2 gula lökar
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
15 svartpepparkorn
2 tsk salt
3 lagerblad
1 köttbuljongtärning

Ingefärsglaze

4 msk riven färsk ingefära
2 dl färskpressad apelsinsaft
1 dl flytande honung
1/2 dl japansk soja

Till servering

rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Mats

2022-07-17

Gott. Ingefära i Eko kostade 250:-/förpackning men vanliga 56:-/kg. Välj bara rätt.

Britt-marie

2022-04-17

Jag tog 2 msk juice i stället för 2 dl och då fungerade receptet. Vi har även provat att byta apelsin mot annanas och fick en sötsur smak.

Lennart

2021-12-24

Jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 2790 KJ / 667 kCal
Fett 35 g
Salt 6.8 g
Kolhydrater 41 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden