Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Löksill

Bredvid kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost bör det på buffébordet finnas hemlagrad löksill. Tänk på att låta sillen stå till sig i minst två dygn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Koka upp vatten med ättikssprit, socker, lagerblad, kryddpeppar och lök. Låt lagen bli kall.
  2. Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen. Låt sillen stå i minst 2 dygn.
  3. Servera med kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd och uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4 (buffé)
  • 2 rödlökar
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl socker
  • 1 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 burk inläggningssill (à ca 400 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1602 kJ / 383 kCal
Läs mer om näringsvärden