Apelsinsallad med granatäpple, honung och kanel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Apelsinsallad med granatäpple, honung och kanel

Bjud på denna fräscha och färgsprakande dessert med apelsin och granatäpple. Passar utmärkt efter en het middag, kanske med asiatiska eller karibiska förtecken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsiner med kniv så att det vita också skärs bort.
  2. Skär i skivor och lägg upp på tallrikar eller ett stort fat.
  3. Strö över granatäppelkärnor och ringla över flytande honung.
  4. Pudra på kanel och servera.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 apelsiner
  • 125 g frysta eller färska granatäppelkärnor (125 g motsvarar ca 2 dl)
  • 3 msk flytande honung
  • 1 tsk malen kanel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 645 kJ / 154 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept