Dopp i grytan

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
9
Dopp i grytan

Har du massa härligt skinkspad kvar efter julskinkan? Då kan du koka dopp i grytan genom att koka ihop ditt doppspad och sedan hälla i någon flaska söt julöl före du låter vörtbröd ligga och dra. Servera med ett mörkt öl.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Dopp i grytan

Ingredienser

1 sats
skinkspad (från julskinka)
2   flaskor fylligt julöl

Till servering

tunnbröd, vörtbröd eller knäckebröd
julskinka
smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av öl och bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Kan också tillägga att vi inte använder vörtbröd utan bakar ett rågbröd till som är ganska torrt så det suger åt sig mycket doppespad 🥰

Bo

2023-11-12

Brukar inte ha öl i men däremot kokas både fläsk och nötkött i samma spad som skinkan. 2 rejäla köttbitar att ha dom tilltugg är helt underbart samt då julkorv som också kokat med den sista halvtimmen 👌🏼

Bo

2023-11-12

Börja såsom en del andra affärer sälja dopp spad i förpackning. Man köper färdigkokt. Och då finns ju inget spad. Så. Till nästa år hoppas jag ni löst det här i Olofström 👍. Mvh. Och god jul. Torbjörn

Torbjörn

2022-12-23

Testa liknande recept

Grönkål
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halländsk långkål
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Doppspad med äpple och ingefära
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rods grönkål
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkjansson
Betyg 4.2 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julskinka med senap- och tranbärsglaze
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga