Dopp i grytan

4
6
Dopp i grytan

Har du massa härligt skinkspad kvar efter julskinkan? Då kan du göra helt utsökt dopp i grytan genom att koka ihop spadet och sedan hälla i någon flaska sött julöl före du låter vörtbröd ligga och dra. Servera med ett mörkt öl.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Dopp i grytan

Ingredienser

1 sats
-
skinkspad (från julskinka)
2
flaskor fylligt julöl

Till servering

tunnbröd, vörtbröd eller knäckebröd
julskinka
smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av öl och bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Erik

2020-12-23

Lägg en klyftad lök, en morot 🥕 lite mortlade julkryddor i en långpanna, slå på ngn deciliter vatten och kör skinkan på galler över pannan. Fukten gör att köttet håller sig saftig och doppan kan silas o spädas till lagom styrka.

Patrick

2009-03-28

Testa att doppa i Mjälloms tunnbröd istället för vört. Mmmmmmm (norrländsk specialitet)

Caroline

2008-12-03

Jag ugnsbakar skinkan i folie. Tar reda på spadet som jag häller i en kastrull och sedan späder med vatten till lagom sälta.

Testa liknande recept