Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Dopp i grytan

Har du massa härligt skinkspad kvar efter julskinkan? Då kan du göra helt utsökt dopp i grytan genom att koka ihop spadet och sedan hälla i någon flaska sött julöl före du låter vörtbröd ligga och dra. Servera med ett mörkt öl.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop skinkspadet till halva volymen eller till önskad kraft och mustighet. Skumma noga under kokningen så att spadet blir helt klart.
    Sila och servera det rykande hett.
  2. Tillsätt 1-2 flaskor sött, fylligt julöl. Lägg i tjocka skivor vörtbröd och låt dem suga åt sig rejält av spadet. Ta upp med hålslev. Servera med ett mörkt öl.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • skinkspad
  • 2 flaskor fylligt julöl
Lägg till i inköpslistan