Dopp i grytan

10
7
Dopp i grytan

Har du massa härligt skinkspad kvar efter julskinkan? Då kan du göra helt utsökt dopp i grytan genom att koka ihop spadet och sedan hälla i någon flaska sött julöl före du låter vörtbröd ligga och dra. Servera med ett mörkt öl.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Dopp i grytan

Ingredienser

1 sats
skinkspad (från julskinka)
2 flaskor fylligt julöl

Till servering

tunnbröd, vörtbröd eller knäckebröd
julskinka
smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av öl och bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Torbjörn

2022-12-23

Börja såsom en del andra affärer sälja dopp spad i förpackning. Man köper färdigkokt. Och då finns ju inget spad. Så. Till nästa år hoppas jag ni löst det här i Olofström 👍. Mvh. Och god jul. Torbjörn

Erik

2020-12-23

Lägg en klyftad lök, en morot 🥕 lite mortlade julkryddor i en långpanna, slå på ngn deciliter vatten och kör skinkan på galler över pannan. Fukten gör att köttet håller sig saftig och doppan kan silas o spädas till lagom styrka.

Patrick

2009-03-28

Testa att doppa i Mjälloms tunnbröd istället för vört. Mmmmmmm (norrländsk specialitet)