Dopp i grytan
Har du massa härligt skinkspad kvar efter julskinkan? Då kan du koka dopp i grytan genom att koka ihop ditt doppspad och sedan hälla i någon flaska söt julöl före du låter vörtbröd ligga och dra. Servera med ett mörkt öl.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
1 sats
skinkspad (från julskinka)
2 flaskor fylligt julöl
Till servering
tunnbröd, vörtbröd eller knäckebröd
julskinka
smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan också tillägga att vi inte använder vörtbröd utan bakar ett rågbröd till som är ganska torrt så det suger åt sig mycket doppespad 🥰
Bo
2023-11-12Brukar inte ha öl i men däremot kokas både fläsk och nötkött i samma spad som skinkan. 2 rejäla köttbitar att ha dom tilltugg är helt underbart samt då julkorv som också kokat med den sista halvtimmen 👌🏼
Bo
2023-11-12Börja såsom en del andra affärer sälja dopp spad i förpackning. Man köper färdigkokt. Och då finns ju inget spad. Så. Till nästa år hoppas jag ni löst det här i Olofström 👍. Mvh. Och god jul. Torbjörn
Torbjörn
2022-12-23