Har du massa härligt skinkspad kvar efter julskinkan? Då kan du göra helt utsökt dopp i grytan genom att koka ihop spadet och sedan hälla i någon flaska sött julöl före du låter vörtbröd ligga och dra. Servera med ett mörkt öl.
Ett recept från:
Buffé
nr 7,
2001
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Torbjörn
2022-12-23Börja såsom en del andra affärer sälja dopp spad i förpackning. Man köper färdigkokt. Och då finns ju inget spad. Så. Till nästa år hoppas jag ni löst det här i Olofström 👍. Mvh. Och god jul. Torbjörn
Erik
2020-12-23Lägg en klyftad lök, en morot 🥕 lite mortlade julkryddor i en långpanna, slå på ngn deciliter vatten och kör skinkan på galler över pannan. Fukten gör att köttet håller sig saftig och doppan kan silas o spädas till lagom styrka.
Patrick
2009-03-28Testa att doppa i Mjälloms tunnbröd istället för vört. Mmmmmmm (norrländsk specialitet)