Laxpaté

Laxpaté med en len och god smak. Patéen med lax passar bra att servera kall ett festligt buffébord, men kan också ätas varm. Mixa halvtinad lax, för bästa resultat, till en smet tillsammans med ägg och grädde och tillaga fiskpatéen i ugnen i ett vattenbad.

Ingredienser
15 portioner
1 kg fryst skinnfri lax
2 tsk salt
2 ägg
2 krm mald svartpeppar
6 dl vispgrädde (40 %)
Till servering
dillvippor
citronklyftor
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktofri grädde.
Näringsvärdet är beräknat utan dill och citronklyftor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1275 KJ / 304 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein15 g
Kommentarer