Laxpaté
Laxpaté med en len och god smak. Patéen med lax passar bra att servera kall ett festligt buffébord, men kan också ätas varm. Mixa halvtinad lax, för bästa resultat, till en smet tillsammans med ägg och grädde och tillaga fiskpatéen i ugnen i ett vattenbad.
Ingredienser
15 portioner
1 kg fryst skinnfri lax
2 tsk salt
2 ägg
2 krm mald svartpeppar
6 dl vispgrädde (40 %)
Till servering
dillvippor
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan dill och citronklyftor.
Energi1275 KJ / 304 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein15 g
Kommentarer
Kan man göra patén i förväg och frysa den. Jag menar hur blir konsistensen efter frysning?
Gunnel
2024-12-11Hej Gunnel! Det går men den blir lite blöt och inte så rolig. Och eftersom att du frågar så tänker jag att du inte vill att den ska vara just det. Men den går ju att göra nån dag i förväg och förvara i kylen! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-12Det står "fri från gluten och ägg" i rutan "för alla" men man ska ha 2 ägg enligt receptet, får inte riktigt det att gå ihop...
Mats
2023-12-23Hej Mats! Det blev ju inte rätt. Vi har nu justerat texten. Tack för hjälpen! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2023-12-27Plastfolie i ugnen? Jag använder nog bakplåtspapper ist när jag provar receptet
Ingela
2023-12-17Hej Ingela! Våra kockar hälsar att det går bra att använda plastfilm i 125 grader och vattenbad. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-18