Gubbröra med matjessill

37
7
Gubbröra med matjessill

Här har du ett matigt recept på Gubbröra med kaviar. Skala och tärna ägg och potatis. Även matjessillen tärnar du och gräslök och dill hackas. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.

Skriv ut
Gubbröra med matjessill

Ingredienser

4 portioner
2
kalla hårdkokta ägg
4
medelstora kalla kokta potatisar
1
burk matjessillfilé (à 200 g)
2 msk
finskuren gräslök
2 msk
finskuren dill
1 dl
crème fraiche
2 msk
majonnäs
2 msk
kaviar
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

gärna knäckebröd

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten förutsatt att lämpligt bröd serveras till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inkl knäckebröd.

Gör så här

Tips

Koka potatisen dagen innan. Smaksätt gärna med spad frånn matjessillen.

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Tuula

2021-04-06

Tuula Jätte gott. Fast använde ansjovis. Och hade ca 2 msk finhackad rödlök. Skippade kaviar.

Annelie

2021-03-24

Jättegott. Men jag tar alltid minst det dubbla av creme fraiche, tycker den blir alldeles för torr annars.

Andreas

2020-12-31

Sjukt god. Följer inte receptet utan höftar ingredienser och det blir alltid bra. Häller i en del av matjesillspadet för djupare smak. Uppskattas av alla som smakat. //Ante

Näringsvärde per portion

Energi 1615 KJ / 386 kCal
Fett 27 g
Salt 4.81 g
Kolhydrater 24 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept