Gubbröra med matjessill

Varsågod - den perfekta gubbröran! En perfekt avvägd och matig gubbröra med kaviar som det aldrig blir några rester av. Skala och tärna ägg, potatis och matjessill. Hacka dill och gräslök. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.

Ingredienser
4 portioner
2 ägg
1 burk matjessill (à 215 g)
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar
4 medelstora kalla kokta potatisar
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
salt
svartpeppar
Till servering
gärna knäckebröd
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl knäckebröd.
Energi1615 KJ / 386 kCal
Fett27 g
Salt5 g
Kolhydrater24 g
Protein12 g
Kommentarer
Gjorde denna igår på julafton. Vansinnigt god. Följde receptet men adderade spad för att berika smaken. Rasande gott och uppskattades även av gäster som annars inte gillar matjessill. Mums!! Kommer göras många fler gånger i vårt hem.
Jessica maria
2024-12-25Vad är det för kaviar man använder 🤔
Ulla
2024-12-08Hej Ulla! Vanlig mildrökt kaviar på tub är det som gäller här. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-09Gôtt! Hade även i rödlök! Jättegott på Leksand trekant med havssalt! Inte fel med en kall öl och en liiiten nubbe, heller 😉
Gunnar
2024-06-28