Gubbröra med matjessill
Varsågod - den perfekta gubbröran! En perfekt avvägd och matig gubbröra med kaviar som det aldrig blir några rester av. Skala och tärna ägg, potatis och matjessill. Hacka dill och gräslök. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
1 burk matjessill (à 215 g)
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar
4 medelstora kalla kokta potatisar
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
salt
svartpeppar
Till servering
gärna knäckebröd
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat inkl knäckebröd.
Gör så här
Tips
Koka potatisen dagen innan. Smaksätt gärna med spad från matjessillen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1615 KJ / 386 kCal
Fett27 g
Salt5 g
Kolhydrater24 g
Protein12 g
Kommentarer
Gôtt! Hade även i rödlök! Jättegott på Leksand trekant med havssalt! Inte fel med en kall öl och en liiiten nubbe, heller 😉
Gunnar
2024-06-28Enkelt, gott och bra recept.
Birgitta
2024-06-06Smarrigt
Susanne
2024-05-15