Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Gubbröra med matjessill

Här har du ett matigt recept på Gubbröra med kaviar. Skala och tärna ägg och potatis. Även matjessillen tärnar du och gräslök och dill hackas. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem ca 10 minuter. Spola dem i kallt vatten, skala och tärna äggen. Skala och skär potatisen i ca 1/2 x 1/2 cm stora tärningar. Låt matjessillen rinna av och tärna den fint. Hacka gräslök och dill fint.
  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, kaviar, gräslök och dill. Vänd ner ägg, potatis och sill. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Servera gärna på knäckebröd.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten förutsatt att lämpligt bröd serveras till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inkl knäckebröd.

Tips

Koka potatisen dagen innan. Smaksätt gärna med spad frånn matjessillen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kalla hårdkokta ägg
  • 4 medelstora kalla kokta potatisar
  • 1 burk matjessillfilé (à 200 g)
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk finskuren dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk kaviar
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • gärna knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1615 kJ / 386 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer