Gubbröra med matjessill

Betyg 4.4 av 5.
198 personer har röstat
32
Gubbröra med matjessill

Varsågod - den perfekta gubbröran! En perfekt avvägd och matig gubbröra med kaviar som det aldrig blir några rester av. Skala och tärna ägg, potatis och matjessill. Hacka dill och gräslök. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.

Gubbröra med matjessill

Ingredienser

4 portioner
2 ägg
1 burk matjessill (à 215 g)
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar
4 medelstora kalla kokta potatisar
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
salt
svartpeppar

Till servering

gärna knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
198 personer har röstat

Kommentarer

Vad är det för kaviar man använder 🤔

Ulla

2024-12-08

Hej Ulla! Vanlig mildrökt kaviar på tub är det som gäller här. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-12-09

Gôtt! Hade även i rödlök! Jättegott på Leksand trekant med havssalt! Inte fel med en kall öl och en liiiten nubbe, heller 😉

Gunnar

2024-06-28

Enkelt, gott och bra recept.

Birgitta

2024-06-06

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inkl knäckebröd.
Energi1615 KJ / 386 kCal
Fett27 g
Salt5 g
Kolhydrater24 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Nubbesallad
Betyg 4.2 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägg och kaviarröra på knäcke
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessillröra med rödbetor och kapris på knäckebröd
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga