Gubbröra med matjessill

Betyg 4.4 av 5.
184 personer har röstat
29
Gubbröra med matjessill

Varsågod - den perfekta gubbröran! En perfekt avvägd och matig gubbröra med kaviar som det aldrig blir några rester av. Skala och tärna ägg, potatis och matjessill. Hacka dill och gräslök. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.

Gubbröra med matjessill

Ingredienser

4 portioner
2   ägg
1   burk matjessill (à 215 g)
1 dl  crème fraiche
2 msk  majonnäs
2 msk  kaviar
4   medelstora kalla kokta potatisar
2 msk  finskuren gräslök
2 msk  finskuren dill
salt
svartpeppar

Till servering

gärna knäckebröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inkl knäckebröd.

Gör så här

Tips

Koka potatisen dagen innan. Smaksätt gärna med spad från matjessillen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
184 personer har röstat

Kommentarer

Smarrigt

Susanne

2024-05-15

Blev riktigt gott! Kommer göra det igen.

Malin

2024-03-29

Så gott, och glöm inte nubben!!!!

Alfred

2024-03-19

Näringsvärde per portion

Energi1615 KJ / 386 kCal
Fett27 g
Salt5 g
Kolhydrater24 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Nubbesallad
Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chiapannkakor med banan
Betyg 4.1 av 5.
169 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Energibar med frön, kärnor och aprikos
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill på fat
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga