Gubbröra med matjessill

107
13
Gubbröra med matjessill

Här har du ett matigt recept på Gubbröra med kaviar. Skala och tärna ägg och potatis. Även matjessillen tärnar du och gräslök och dill hackas. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.

Gubbröra med matjessill

Ingredienser

4 portioner
2 kalla hårdkokta ägg
4 medelstora kalla kokta potatisar
1 burk matjessillfilé (à 200 g)
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar
salt
svartpeppar

Till servering

gärna knäckebröd

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten förutsatt att lämpligt bröd serveras till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inkl knäckebröd.

Gör så här

Tips

Koka potatisen dagen innan. Smaksätt gärna med spad frånn matjessillen.

Vad tyckte du om receptet?

107

Kommentarer

Eva

2022-04-17

Använder endast 2 potatis till 2 ägg. Tycker att lika antal ägg och potatis blir mycket bättre. Mycket god!!

Gunilla

2022-03-04

Min favorit, jättegod. Gunilla

Stefan

2021-12-20

Helst Ejderns rökta kaviar, mycet gott! Häls stefan i Sjövik

Näringsvärde per portion

Energi 1615 KJ / 386 kCal
Fett 27 g
Salt 4.81 g
Kolhydrater 24 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden