Gubbröra med matjessill
Varsågod - den perfekta gubbröran! En perfekt avvägd och matig gubbröra med kaviar som det aldrig blir några rester av. Skala och tärna ägg, potatis och matjessill. Hacka dill och gräslök. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
1 burk matjessill (à 215 g)
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar
4 medelstora kalla kokta potatisar
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
salt
svartpeppar
Till servering
gärna knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl knäckebröd.
Energi1615 KJ / 386 kCal
Fett27 g
Salt5 g
Kolhydrater24 g
Protein12 g
Kommentarer
Vad är det för kaviar man använder 🤔
Ulla
2024-12-08Hej Ulla! Vanlig mildrökt kaviar på tub är det som gäller här. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-09Gôtt! Hade även i rödlök! Jättegott på Leksand trekant med havssalt! Inte fel med en kall öl och en liiiten nubbe, heller 😉
Gunnar
2024-06-28Enkelt, gott och bra recept.
Birgitta
2024-06-06