Brysselkål i ugn

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Brysselkål i ugn

Ugnsrostad brysselkål som tillagas varsamt i ugnen i en långpanna behåller sin goda smak och blir precis lagom mjuka. Brysselkålen kan serveras naturell direkt från ugnen men pröva också gärna att smaksätta kålen med t ex tomatpesto, basilikapesto eller lite citron.

Brysselkål i ugn

Ingredienser

4 portioner
500 g  brysselkål
3 msk  rapsolja
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Det är gott att smaksätta den färdiga brysselkålen med ca 2 msk t ex tomat- eller baslikapesto eller rivet skal från 1 citron samt 1 msk saft (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi588 KJ / 141 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brynt brysselkål med pancetta och gruyère
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål
Betyg 3.9 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga