Lutfisk med vit sås
Att äta lutfisk med vit sås är en tradition för många och brukar vara ett ett välkommet inslag bland julens alla rätter. Till lutfisken passar det att servera ärtor och gärna kokt potatis. Grovkrossad kryddpeppar blir en extra smakhöjare.
Ingredienser
6 portioner
Lutfisk
ca 1 kg lutfisk (urvattnad)
1 tsk salt
Sås
25 g smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Serveringsförslag
ärtor
smält smör
grovkrossad kryddpeppar
kokt potatis
Gör så här
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1238 KJ / 295 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein13 g
Kommentarer
Men varför som förslag i veckomenyn i mitten av april?
Lars
2024-04-11Säkert gott men finns lutfisk till påsk?
Lars
2024-03-26Hej Lars! Näe, du får nog hålla ut till jul med detta recept dessvärre! Hoppas du kan hitta nåt annat gott att äta i påsk! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-26Det var ett snålt recept. 1/3 kg eller ca 360 gram för 2 personer.
Marianne
2023-12-27