Lutfisk med vit sås

Att äta lutfisk med vit sås är en tradition för många och brukar vara ett ett välkommet inslag bland julens alla rätter. Till lutfisken passar det att servera ärtor och gärna kokt potatis. Grovkrossad kryddpeppar blir en extra smakhöjare.

Gör så här
00:30:00
00:05:00
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1238 KJ / 295 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein13 g
Kommentarer
17 stSupergott.
Hans
Gott
Per
Om spara till påsk? då är det bara att köpa extra och stoppa i frysen :-)
Britt-marie
Men varför som förslag i veckomenyn i mitten av april?
Lars
Säkert gott men finns lutfisk till påsk?
Lars
Hej Lars! Näe, du får nog hålla ut till jul med detta recept dessvärre! Hoppas du kan hitta nåt annat gott att äta i påsk! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Det var ett snålt recept. 1/3 kg eller ca 360 gram för 2 personer.
Marianne
Vi åt aldrig med ärter men med kryddpeppar o. Salt. Född 59.
Agneta
Serveringsförslag: Béchamelsås med mycket riven Parmesan, knaperstekta bacontärningar och gröna ärtor = Mumsfilibabba 😋!
Vivianne
Jag har vitpeppar till min lutfisk. Det är nog ganska gammeldags. Har ätit det sedan tidigt 60-tal :)
Marie
Traditionella med gröna ärtor, vitsås, kryddpeppar och skirat smör Hanne
Hanne