Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter
En festlig vegetarisk rätt där champinjonpastejens mjuka och behagliga smak gifter sig med rotsellerins söta nötaktighet. Rostade pistagenötter blir pricken över i:et.
Ingredienser
8 portioner
1/2 liten rotselleri
2 msk olivolja
salt och peppar
Champinjonpastej
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
1 dl rapsolja
2 tsk balsamicovinäger
1 1/2 dl kokta kikärtor
Garnering
1 dl skalade pistagenötter
1 kruka persilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Spara en champinjon och skiva tunt för att garnera med.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi929 KJ / 222 kCal
Fett18.3 g
Salt0.16 g
Kolhydrater7.9 g
Protein4.6 g
Kommentarer
Äter man dom kalla eller ska dom ätas när dom är ljumna?
Carina
2023-03-30Hej Carina! Dessa små snittar är godast ljumna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-31Överraskande gott! Veganskt, laktosfritt och glutenfritt dessutom.
Emma
2020-12-318 portioner? Hur många är en portion?
Nima
2018-11-29Hej Nima! Blir ungefär en bit. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-29