Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter

16
3
Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter

En festlig vegetarisk rätt där champinjonpastejens mjuka och behagliga smak gifter sig med rotsellerins söta nötaktighet. Rostade pistagenötter blir pricken över i:et.

Skriv ut
Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter

Ingredienser

8 portioner
1/2
liten rotselleri
2 msk
olivolja
-
salt och peppar

Champinjonpastej

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
250 g
kastanjechampinjoner
1 dl
rapsolja
2 tsk
balsamicovinäger
1 1/2 dl
kokta kikärter

Garnering

1 dl
skalade pistagenötter
1
kruka persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Spara en champinjon och skiva tunt för att garnera med.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Emma

12/31/2020

Överraskande gott! Veganskt, laktosfritt och glutenfritt dessutom.

Nima

11/29/2018

8 portioner? Hur många är en portion?

Redaktionen ICAse

11/29/2018

Hej Nima! Blir ungefär en bit. Hälsningar Michelle

Johanna

1/21/2017

Det här blev en hit! Passar som förrätt eller på buffén

Näringsvärde per portion

Energi 929 KJ / 222 kCal
Fett 18.3 g
Salt 0.16 g
Kolhydrater 7.9 g
Protein 4.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept