Vegopastej

Vill du göra en vegansk variant på pastej, som passar perfekt som smörgåspålägg? Prova vår vegopastej med bland annat kikärter, salladslök, soltorkade tomater och valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Ingredienser
3 dl
1 burk kokta kikärtor (à 380 g)
1 skivad salladslök
3/4 dl soltorkade tomater
3/4 dl valnötter
3 msk olivolja
1 dl hackad persilja
1 msk japansk soja
1 tsk vinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Serveringsförslag
bröd
saltgurka
rostade sesamfrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl och utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1298 KJ / 310 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g
Kommentarer
Så här på landet får man ta vad man har. Därför hasselnötter/valnötter, gråärtor/kikärtor och basilika/persilja resten efter receptet. Har provat olika sorters bönor alla funkar. Jättebra recept.
Helena
2023-07-15Näringsvärde står per portion men det står inte hur många portioner finns det i receptet? Annars jättegott :)
Aleksandra
2022-12-29Mycket god o lik vanlig pastej
Lili-ann
2021-05-20