Vegopastej

37
6
Vegopastej

Vill du göra en vegansk variant på pastej, som passar perfekt som smörgåspålägg? Prova vår vegopastej med bland annat kikärter, salladslök, soltorkade tomater och valnötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Vegopastej

Ingredienser

3 dl
1
burk kokta kikärtor (à 380 g)
1
skivad salladslök
3/4 dl
soltorkade tomater
3/4 dl
valnötter
3 msk
olivolja
1 dl
hackad persilja
1 msk
japansk soja
1 tsk
vinäger
1 krm
salt
2 krm
svartpeppar

Serveringsförslag

bröd
saltgurka
rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl och utan serveringsförslag.

 

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Lili-ann

2021-05-20

Mycket god o lik vanlig pastej

Malin

2021-02-15

Kan man byta ut nötterna mot något annat om man är nötallergiker? Tror ni att det fungerar med några frön?

Redaktionen ICAse

2021-02-15

Hej Malin! Det är tyvärr inget vi har provat men vi tror att det kan funka med solros- eller pumpafrön. Om du testar det så kommentera gärna igen och berätta hur den blev! Hälsningar Elina

Susann

2021-01-12

Perfekt att ha som pålägg när man är vegetarian. Eftersom det blir ganska mkt och inte håller så länge så allt går åt, brukar jag frysa i små återbrukade plastburkar. Lika gott!

Redaktionen ICAse

2021-01-13

Hej Susann! Så smart att frysa in i små burkar. ❤ Tack för att du delar med dig av frystipset! Hälsningar Elina.

Näringsvärde per portion

Energi 1298 KJ / 310 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 16 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept