Vegopastej

Betyg 4.8 av 5.
56 personer har röstat
8
Vegopastej

Vill du göra en vegansk variant på pastej, som passar perfekt som smörgåspålägg? Prova vår vegopastej med bland annat kikärter, salladslök, soltorkade tomater och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Vegopastej

Ingredienser

3 dl
1 burk kokta kikärtor (à 380 g)
1 skivad salladslök
3/4 dl soltorkade tomater
3/4 dl valnötter
3 msk olivolja
1 dl hackad persilja
1 msk japansk soja
1 tsk vinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar

Serveringsförslag

bröd
saltgurka
rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
56 personer har röstat

Kommentarer

Så här på landet får man ta vad man har. Därför hasselnötter/valnötter, gråärtor/kikärtor och basilika/persilja resten efter receptet. Har provat olika sorters bönor alla funkar. Jättebra recept.

Helena

2023-07-15

Näringsvärde står per portion men det står inte hur många portioner finns det i receptet? Annars jättegott :)

Aleksandra

2022-12-29

Mycket god o lik vanlig pastej

Lili-ann

2021-05-20

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl och utan serveringsförslag.
Energi1298 KJ / 310 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Socca – Kikärtspannkakor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färskorvar med tomat & kikärter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röd saffranspesto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halstrad torsk i buljong med ärter och chorizo
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade grönsaker i libabröd med hummus
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerade kronärtskockshjärtan med pastrami
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga