Vegopastej
Vill du göra en vegansk variant på pastej, som passar perfekt som smörgåspålägg? Prova vår vegopastej med bland annat kikärter, salladslök, soltorkade tomater och valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
3 dl
1 burk kokta kikärtor (à 380 g)
1 skivad salladslök
3/4 dl soltorkade tomater
3/4 dl valnötter
3 msk olivolja
1 dl hackad persilja
1 msk japansk soja
1 tsk vinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Serveringsförslag
bröd
saltgurka
rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl och utan serveringsförslag.
Energi1298 KJ / 310 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g
Kommentarer
Så här på landet får man ta vad man har. Därför hasselnötter/valnötter, gråärtor/kikärtor och basilika/persilja resten efter receptet. Har provat olika sorters bönor alla funkar. Jättebra recept.
Helena
2023-07-15Näringsvärde står per portion men det står inte hur många portioner finns det i receptet? Annars jättegott :)
Aleksandra
2022-12-29Mycket god o lik vanlig pastej
Lili-ann
2021-05-20