Fröknäcke

Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.

Ingredienser
1 sats
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Till servering
oliv - och/eller tomattapenad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat för 1 hel sats exkl serveringsförslaget.
Klimatanpassa
Detta är redan klimaträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7786 KJ / 1861 kCal
Fett151 g
Salt3.55 g
Kolhydrater66 g
Protein50 g
Kommentarer
Väldigt gott fröknäcke! Jag bytte ut majsmjölet mot 2/3dl fiberhavregryn och 1/2dl finmalet grahamsmjöl. Tog lite mindre olja och lite mer vatten, samt hade extra salt uppepå vid gräddning!
Vincent
2023-11-27Gjorde första gången, tyckte att det blev för oljigt så kommer ta mindre olja nästa gång samt öka saltet alt använda flingsalt
Guler
2023-11-26Gott och enkelt att göra. 11/2 timme ugnen ör för länge, 1 timme och ev några minuter räcker.
Monica
2023-11-22