Fröknäcke
Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.
Ingredienser
1 sats
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Till servering
oliv - och/eller tomattapenad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat för 1 hel sats exkl serveringsförslaget.
Klimatanpassa
Detta är redan klimaträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7786 KJ / 1861 kCal
Fett151 g
Salt3.55 g
Kolhydrater66 g
Protein50 g
Kommentarer
Har bakat efter ert recept många gånger. Supergott! För att smeten inte ska fastna på bakplåtspappret brukar jag pensla med lite rapsolja även på bakplåtspappret jag lägger över. Kavlar med liten kavel. Tar flingsalt på. Bakar i ca 160 grader. Har alltid framme i glasburk och även barnbarnen älskar dom. Äter ofta som snacks!
Eva
2024-05-07Jätte bra recept. Jag brukar byta ut majsmjöl mot durramjöl eller bovete. Tillsätter även torkade tranbär och timjan. Fantastisk god kombo för mig.👍
Helena
2024-05-06Följt detta recept flera gånger och så sjukt gott o beroendeframkallande 😋 Har alltid Fröknäcke klart hemma numer
Jimmy
2024-04-27