Fröknäcke
![Fröknäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225858/cf_259/froknacke.jpg)
Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.
![Fröknäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225858/cf_259/froknacke.jpg)
Ingredienser
1 sats
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Till servering
oliv - och/eller tomattapenad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat för 1 hel sats exkl serveringsförslaget.
Klimatanpassa
Detta är redan klimaträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7786 KJ / 1861 kCal
Fett151 g
Salt3.55 g
Kolhydrater66 g
Protein50 g
Kommentarer
Jätte-jättegott! Jag tyckte bredbar pepparrotsost passade bra till. Och busenkelt att göra! Jag delar receptet till höger och vänster, alla tycker om det!
Bodil
2024-07-22Går det bra att byta ut rapsoljan till olivolja istället?
Michael
2024-07-14Hej Michael! Det beror lite på hur känslig du är för olivoljans smak. Den har ofta mer smak än rapsolja och brödet kommer förmodligen smaka lite annorlunda. Försök att välja den mildaste olivoljan du har hemma. Om du bakar med olivolja, skriv gärna igen och berätta hur det smakade. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-15Väldigt gott och mättande. Jag kör med chiafrön istället för linfrön.
Elisabeth
2024-07-14