Nubberöra

En krämig nubberöra med matjessill, ägg, rödlök och kaviar. En klassiker som smakar lika gott till midsommar, jul och påsk som ett salt tilltugg en vanlig sommarkväll. Nubberöran går snabbt att röra ihop med crème fraiche när väl äggen är kokta. Servera på krispigt knäckebröd eller mörk kavring.

Ingredienser
8 portioner
2 ägg
2 burkar matjessill (à 200 g)
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 dl hackad dill
1/2 dl mildrökt kaviar
svartpeppar
Till servering
kavring
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.
Energi1449 KJ / 346 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater22.3 g
Protein12.7 g
Kommentarer
Mumsigt! Men vilken slags kaviar används i receptet? :)
Josefina
2024-12-08Hej Josefina! Här använder vi vanlig mildrökt kaviar på tub. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-09Supergott!
Anna
2023-12-27Mycket gott
Bertil
2022-01-14