Nubberöra

34
2
Nubberöra

En krämig nubberöra med matjessill, ägg, rödlök och kaviar. En klassiker som smakar lika gott till midsommar, jul och påsk som ett salt tilltugg en vanlig sommarkväll. Nubberöran går snabbt att röra ihop med crème fraiche när väl äggen är kokta. Servera på krispigt knäckebröd eller mörk kavring.

Nubberöra

Ingredienser

8 portioner
2 ägg
2 burkar matjessill (à 200 g)
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 dl hackad dill
1/2 dl kaviar
svartpeppar

Till servering

kavring

För alla

Gör äggfri: Byt ut ägg mot t.ex. rädisor eller kräftstjärtar. Välj äggfri majonnäs eller byt ut majonnäsen mot crème fraichen och lite pressad citron.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera ingrediensförteckningen på majonnäsen.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Bertil

2022-01-14

Mycket gott

Karin

2014-06-23

Det var jättegott. Alla våra gäster på midsommaraftonen blev stormförtjusta.

Näringsvärde per portion

Energi 1449 KJ / 346 kCal
Fett 22.6 g
Kolhydrater 22.3 g
Protein 12.7 g
Läs mer om näringsvärden