Nubberöra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Nubberöra

En krämig nubberöra med matjessill, ägg, rödlök och kaviar. En klassiker som smakar lika gott till midsommar, jul och påsk som ett salt tilltugg en vanlig sommarkväll. Nubberöran går snabbt att röra ihop med crème fraiche när väl äggen är kokta. Servera på krispigt knäckebröd eller mörk kavring.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka, skala och hacka äggen. Låt sillen rinna av väl och tärna den. Skala och hacka löken.
  2. Blanda crème fraiche och majonnäs. Vänd ner resten av ingredienserna. Smaksätt ev. med peppar.
  3. Till servering: Servera med knäckebröd och kavring.

För alla

Gör äggfri: Byt ut ägg mot t.ex. rädisor eller kräftstjärtar. Välj äggfri majonnäs eller byt ut majonnäsen mot crème fraichen och lite pressad citron.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera ingrediensförteckningen på majonnäsen.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 ägg
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 1/2 dl kaviar
  • svartpeppar
Till servering
  • kavring
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1449 kJ / 346 kCal