Saffransglass

Gräddig och god saffransglass som också blir lysande gul av saffranet. Saffransglassen gör du utan glassmaskin men gör den i god tid eftersom behöver ganska lång tid i frysen för att bli riktigt bra. Därefter är det bara att njuta av den söta glassen.

Ingredienser
8 portioner
5 dl vispgrädde
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 förp sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
1 krm salt
Till servering
pistagenötter
Gör så här
06:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1671 KJ / 399 kCal
Fett29 g
Salt0.4 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer
Otroligt lätt att göra och fantastiskt god. Jag hade i 2 paket saffran och 2 tsk vaniljsocker också.
Therese
2024-12-31Passar en limpform eller är den för liten?
Maria
2024-12-16Hej Maria! Jo, men det är det vi har använt! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-16Superenkelt att tillaga och jättegott! Slät, fin och gräddig i smaken. Jag tog två påsar saffran för fylligare smak och toppade även med granatäpplekärnor tillsammans med pistagen för att tona ner den extra fylliga smaken av saffran. Sött, salt och lite surt, en mycket bra combo och uppskattad av gästerna!
Helene
2024-12-12