Saffransglass
Gräddig och god saffransglass som också blir lysande gul av saffranet. Saffransglassen gör du utan glassmaskin men gör den i god tid eftersom behöver ganska lång tid i frysen för att bli riktigt bra. Därefter är det bara att njuta av den söta glassen.
Ingredienser
8 portioner
5 dl vispgrädde
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 förp sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
1 krm salt
Till servering
pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1671 KJ / 399 kCal
Fett29 g
Salt0.4 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer
Superenkelt att tillaga och jättegott! Slät, fin och gräddig i smaken. Jag tog två påsar saffran för fylligare smak och toppade även med granatäpplekärnor tillsammans med pistagen för att tona ner den extra fylliga smaken av saffran. Sött, salt och lite surt, en mycket bra combo och uppskattad av gästerna!
Helene
2024-12-12Mycket god och lättlagad glass. Jag använder två förpackningar med saffran. Då blir glassen riktigt gul och smakar mer. Ingrid
Ingrid
2024-12-10Det här låter verkligen smaskigt! Ska testa till helgen. Ungefär hur länge tror ni att den håller i frysen?
Linnea anna
2024-12-09Hej Linnea! Den håller lätt 3-4 veckor bara du plastar in den ordentligt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-10