Clementinpannacotta

47
8
Clementinpannacotta

Det finns inget som doftar lika mycket jul som en clementin. I detta recept får denna älskade citrusfrukt sätta smak på en annan älskad dessert, pannacotta. Resultatet blir en julig pannacotta med grädde som serveras med krispig solroskrokant och mörk choklad.

Skriv ut
Clementinpannacotta

Ingredienser

6 portioner

Clementinpannacotta

3
clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft)
3
gelatinblad
4 dl
vispgrädde
1 dl
strösocker
1/2 tsk
vaniljpulver

Solroskrokant

25 g
smör
3/4 dl
strösocker
1 dl
solrosfrön

Garnering

2
clementiner
50 g
mörk choklad
-
färsk mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde, smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Birgitta

2019-12-31

Otroligt god😁

Emelie

2019-12-09

Otroligt god och julig pannacotta :) Krokanen blev drömmig, många komplimanger för den kan jag lova! Knepet är att verkligen låta den bli brun och inte sluta när smöret och sockret endast är ljusbrunt. Socker har då inte löst upp sig riktigt. En annan synpunkt är att minska gelatinbladen till 2 stycken, min pannacotta blev väldigt stabbig och inte så len.

Inger

2019-11-16

Otroligt gott! Lyckades bra med både pannacottan och krokanten.

Näringsvärde per portion

Energi 2163 KJ / 517 kCal
Fett 38 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 37 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept