Clementinpannacotta

Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat
12
Clementinpannacotta

Det finns inget som doftar lika mycket jul som en clementin. I detta recept får denna älskade citrusfrukt sätta smak på en annan älskad dessert, pannacotta. Resultatet blir en julig pannacotta med grädde som serveras med krispig solroskrokant och mörk choklad.

Clementinpannacotta

Ingredienser

6 portioner

Clementinpannacotta

3   clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft)
3   gelatinblad
4 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker
1/2 tsk  vaniljpulver

Solroskrokant

25 g  smör
3/4 dl  strösocker
1 dl  solrosfrön

Garnering

2   clementiner
50 g  mörk choklad
färsk mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde, smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde exakt som receptet o fick ut 1 dl vätska samt skal men när jag blandat i gelatinblad samt vaniljpulver såg det liksom grynigt ut man såg väldigt lite av de svarta kornen såg inte så fräscht ut

Johanna

2022-12-24

Smakar och doftar fantastiskt 😋

Åsa

2022-01-01

I receptet står det somrosfrön, köpte det och det var skal på?? Ska det vara solrosfrön eller solroskärnor?

Åsa

2021-12-31

Näringsvärde per portion

Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett38 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Daimpannacotta
Betyg 4.4 av 5.
261 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladdoppade clementiner
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med citrussallad
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mozartkulor
Betyg 4.5 av 5.
138 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåbärspannacotta
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Espressopannacotta
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga