Clementinpannacotta

53
11
Clementinpannacotta

Det finns inget som doftar lika mycket jul som en clementin. I detta recept får denna älskade citrusfrukt sätta smak på en annan älskad dessert, pannacotta. Resultatet blir en julig pannacotta med grädde som serveras med krispig solroskrokant och mörk choklad.

Clementinpannacotta

Ingredienser

6 portioner

Clementinpannacotta

3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft)
3 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver

Solroskrokant

25 g smör
3/4 dl strösocker
1 dl solrosfrön

Garnering

2 clementiner
50 g mörk choklad
färsk mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde, smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Åsa

2022-01-01

Smakar och doftar fantastiskt 😋

Åsa

2021-12-31

I receptet står det somrosfrön, köpte det och det var skal på?? Ska det vara solrosfrön eller solroskärnor?

Heléne

2021-12-15

Fantastiskt gott och med möjlighet att även byta ut även för dem som har bekymmer med mjölkprotein passar det alla i min familj! //Heléne

Näringsvärde per portion

Energi 2163 KJ / 517 kCal
Fett 38 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 37 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden