Clementinpannacotta
Det finns inget som doftar lika mycket jul som en clementin. I detta recept får denna älskade citrusfrukt sätta smak på en annan älskad dessert, pannacotta. Resultatet blir en julig pannacotta med grädde som serveras med krispig solroskrokant och mörk choklad.
Ingredienser
6 portioner
Clementinpannacotta
3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft)
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
Solroskrokant
25 g smör
3/4 dl strösocker
1 dl solroskärnor
Garnering
2 clementiner
50 g mörk choklad
färsk mynta
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde, smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet har uppdaterats december 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett38 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein7 g
Kommentarer
Jättegod pannacotta men krokanten var svår att få till. Kanske rörde jag för mycket? Tyckte också att pannacottan blev lite för stabbig så 2 eller 2,5 gelatinblad hade kanske räckt?
Victoria
2023-12-10Tack Victoria och ni andra som kommenterat angående gelatinet. Vi har nu justerat och minskat från 3 till 2 gelatinblad. Hoppas panacottan ändå smakade gott. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-14Skriv gärna vilken sorts gelantin. Törsleffs är 10 st/17 gr. Rekommenderar 1,5 blad per dl vätska. Alltså 3 blad för detta recept med 4 dl grädde och 1 dl saft.
Siv
2023-12-09Gjorde den till 1:a advent 🕯️ och den blev god men stabbig så 3 gelatinblad är nog fel bör vara 2 antar jag?
Carina
2023-12-04