Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Öl- och löksill

Varför nöja sig med bara lök när man ska göra årets julsill? I detta recept kokas lagen till sillen på öl (ale) och juliga kryddor som lagerblad och kryddpepparkorn. Tre sorters lök ger sedan den rätta smaken på lagen som tillsammans med sillbitarna får stå och dra i minst ett dygn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 buffé portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda öl, ättika socker, lagerblad och kryddpeppar och koka upp. Låt lagen kallna.
  2. Skala och skiva löken. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Blanda all lök med lagen.
  3. Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen. Låt sillen stå i kylskåp minst 1 dygn för att bli klar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8 buffé
  • 1 1/2 dl ale
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 gul lök
  • ca 5 cm purjolök
  • 420 g inläggningssill på minuten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 315 kJ / 75 kCal