Öl- och löksill

28
2
Öl- och löksill

Varför nöja sig med bara lök när man ska göra årets julsill? I detta recept kokas lagen till sillen på öl (ale) och juliga kryddor som lagerblad och kryddpepparkorn. Tre sorters lök ger sedan den rätta smaken på lagen som tillsammans med sillbitarna får stå och dra i minst ett dygn.

Öl- och löksill

Ingredienser

8 buffé
1 1/2 dl ale
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1/2 rödlök
1/2 gul lök
ca 5 cm purjolök
420 g inläggningssill på minuten

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Ann

2021-11-26

Vilken typ av glutenfri Ale har man använt? Det finns ju IPA, APA med olika stark beska och fruktighet m.m. Eller har man använt glutenfri öl? Det är ju inte samma sak. Förvirrade hälsningar Ann K

Jennifer

2020-12-04

Hej! Vad är det för ale man ska använda till receptet? Handlas det på systembolaget eller mataffären?

Redaktionen ICAse

2020-12-04

Hej Jennifer! Det spelar inte så stor roll vilket som går bra. Välj gärna en ljus ale men inte den alkoholfria sorten, de har oftast lite mindre smak. Lycka till med sillen. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 315 KJ / 75 kCal
Fett 3 g
Salt 0.77 g
Kolhydrater 8 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Katalaner
Hallonsaft
Päronkaka
Blåbärsbullar