Öl- och löksill
Varför nöja sig med bara lök när man ska göra årets julsill? I detta recept kokas lagen till sillen på öl (ale) och juliga kryddor som lagerblad och kryddpepparkorn. Tre sorters lök ger sedan den rätta smaken på lagen som tillsammans med sillbitarna får stå och dra i minst ett dygn.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 1/2 dl ale
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1/2 rödlök
1/2 gul lök
ca 5 cm purjolök
420 g inläggningssill på minuten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi315 KJ / 75 kCal
Fett3 g
Salt0.77 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g
Kommentarer
Hur lång hållbarhet har denna i kyl?
Rebecca
2023-12-11Hej Rebecca! Räkna med att den håller ca 1 vecka i kylen. Som alltid är det rena redskap som gäller och snabbt in i kylan :) Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-12Vilken typ av glutenfri Ale har man använt? Det finns ju IPA, APA med olika stark beska och fruktighet m.m. Eller har man använt glutenfri öl? Det är ju inte samma sak. Förvirrade hälsningar Ann K
Ann
2021-11-26Hej! Vad är det för ale man ska använda till receptet? Handlas det på systembolaget eller mataffären?
Jennifer
2020-12-04Hej Jennifer! Det spelar inte så stor roll vilket som går bra. Välj gärna en ljus ale men inte den alkoholfria sorten, de har oftast lite mindre smak. Lycka till med sillen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-04